Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mariët van der Kooij en haar huis
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Mariët van der Kooij en haar huis


Wie is Mariët van der Kooij?

Mijn naam is Mariët van der Kooij, 29 jaar. Spontaan, creatief en het liefst bezig met interieur en fotografie. Ik woon samen met mijn lieve vriend en sinds 2 maanden zijn wij trotse eigenaars van een koophuis, een klushuis die we hebben omgetoverd tot ons droomhuis!

Wat doe je in het dagelijkse leven?

In mijn dagelijks leven werk ik als pedagogisch werker op een buitenschoolse opvang met kinderen van 9 jaar en ouder, daarnaast doe ik invalwerk op verschillende kinderdagverblijven.
In mijn vrije tijd ben ik het liefst bezig met interieur. Mijn interieur verandert zo om de dag en ik vind het heerlijk hier mee bezig te zijn. Ik heb het plan om dit jaar een blog te gaan starten, om interieur en fotografie te kunnen combineren!

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Op de buitenschoolse opvang knutsel ik met de kinderen, doe spelletjes met ze en heb leuke gesprekken. Bij de kleinere kinderen ben ik vooral bezig met het vaste dagritme en de verzorging. Mijn voorkeur gaat uit naar oudere kinderen omdat ze veel meer zelf kunnen en je interessante gesprekken met ze kan hebben!

Hoe ziet jouw vrije dag eruit?

Op een vrije dag ontbijt ik het liefst samen met mijn vriend, rommel ik graag in huis, verander ik mijn interieur weer een aantal keer en maak ik daar dan weer tientallen foto’s van. Even op mijn fietsje naar het winkelcentrum en wat winkels afgaan en het liefst ook nog even een bezoekje aan de kringloop in de hoop weer tegen iets moois aan te lopen. En ‘s avonds het liefst een afspraak met vrienden onder het genot van een wijntje en een spelletje.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Veel, het is de plek waar je thuiskomt na een lange dag werken. De plek om tot rust te komen maar ook om je vrienden uit te nodigen. Ik vind dat ons huis veel rust uitstraalt omdat we veel hebben gewerkt met wit, daar word ik zelf ook rustig van.

Hoe zou jij je interieur inrichting omschrijven?

Ik zal mijn interieur omschrijven als rustig, Scandinavisch en een tikkeltje eigenwijs. En het liefst alles wit en zwart gecombineerd met wat grijstinten en een rustig kleurtje zoals nu het zalm roze.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je dan mee?

Daar hoef ik niet over na te denken! Dat is zekerweten mijn apothekerskast die ik een half jaar geleden bij toeval vond op marktplaats. Precies wat ik zocht! Echt een pronkstuk en een eye-catcher. Die gaat nooit meer weg!

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Bij mij is het allemaal begonnen met Instagram, daar haal ik dan ook de meeste inspiratie vandaan. Sinds ik op Pinterest zit, word ik ook daar erg door geïnspireerd. Ook tijdschriften zoals 101woonideeen en VTwonen.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Ik ben een echte online shopper, omdat in onze buurt weinig leuke woonwinkels zijn. De webshop WONENMETLEF is mijn favoriet, erg veel mooie spullen en mooie merken. Ook LOFT in Zwolle vind ik een fijne winkel met mooie producten en styling.

Jouw tip voor de lezer

Doe vooral waar je zelf zin in hebt en gebruik je creativiteit! Inspiratie opdoen bij anderen is oké, maar geef er daarnaast ook je eigen touch aan!

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

mariet-van-der-kooij-huis-11

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Mariët van der Kooij en haar huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  layla
  25 januari 2016 at 02:55

  Ik vind de underlayment plaat achter het bed echt super gaaf! ik wil alleen graag weten of je deze aan de muur vastgeschroefd hebt of gewoon klem staat tussen het bed en de muur..

  Wil het zelfde maken namelijk, maar die het niet zo zitten om te schroeven.

  Hoor het graag!

 • Reply
  Quarto Makeover // Começando pelas cores e estilo de cabeceira
  6 mei 2016 at 21:26

  […] via inrichting-huis.com // Foto via @thedesignminimalist Foto via viemode.com // Foto via […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.