Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Luxe droomtuin uit Mexico
Tuin inspiratie

Luxe droomtuin uit Mexico


Naast betaalbare realistische tuinen, waar we het over tegels, schuttingen, planten en tuinmeubels hebben, vind ik het ook leuk om een kijkje te nemen in ultra luxe tuinen. Tuinen waar de meeste van ons alleen over kunnen dromen. Tuinen die je heel het jaar doen denken alsof je op een luxe vakantie bent. Vandaag wil ik zo’n droomtuin laten zien!

Luxe droomtuin uit Mexico

Het is de tuin van Casa Chaaltun, gelegen in Merida, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Yucatan – bekend om de Maya-ruïnes. Wat dat betreft past de luxe tuin helemaal bij de locatie.
Casa Chaaltun is een luxe vrijstaande villa, die ontworpen en ingericht is door de interieurarchiteten van Tescala Architects, die verantwoordelijk was voor zowel het interieur, het exterieur als de geweldige buitenruimte. Het project wordt gekenmerkt door het gebruik van luxe materialen en luxe voorzieningen. En dit is vooral ook terug te zien in de tuin.

Natuurlijke tuin

De tuin is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving. Dat is te zien aan het open gedeelte waar veel groen te bekennen is in de vorm van gras, planten en bomen. Maar ook in het gedeelte waar het zwembad en het terras zijn ingericht, vind je natuurlijke elementen. Zo vind je op de vloer en aan de muren, tegels die gemaakt zijn van prachtig bewerkte kalksteen. Deze geven de tuin bovendien de passende luxe uitstraling.

Luxe droomtuin uit Mexico

Luxe droomtuin uit Mexico

Luxe droomtuin uit Mexico

Op het terras vind je luxe tuinmeubels zoals banken, tafels en ligstoelen. En boven het zwembad zijn twee comfortabele hangmatten opgehangen.

Glazen schuifpui over de gehele breedte

Wat deze luxe tuin ook zo fijne maakt, is dat het ook onderdeel is van het interieur. Er is een naadloze overgang gecreëerd tussen binnen en buiten. Dit is onder andere bereikt door het plaatsen van een grote moderne glazen schuifpui, die over de gehele breedte open geschoven kan worden.

Luxe droomtuin uit Mexico

Bron: Tuinmeubelshop.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.