Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

loft-appartement-ontwerper-ilse-crawford
Binnenkijken Industrieel interieur

Loft appartement van ontwerper Ilse Crawford


Ilse Crawford is een internationaal erkende ontwerper en tevens ook een creative art director en founding editor van het Elle Decoration magazine. Als ontwerper heeft ze bijvoorbeeld de geweldige IKEA Sinnerlig collectie ontworpen, gekenmerkt door het gebruik van kurk. Vorig jaar had ze haar woning te koop gezet, wat inmiddels natuurlijk al verkocht is. Gelukkig hebben we nog de foto’s kunnen vinden, want het is een super stijlvol ingericht en inspirerend appartement vol originele wooninspiratie. Kijk je mee?

loft-appartement-ontwerper-ilse-crawford

groen-vloerkleed-woonkamer

Het appartement is gelegen in het Londense Borough District, op de derde verdieping van een voormalig Victoriaans pakhuis. Vijftien jaar geleden is het voormalig industrieel pakhuis volledig door de architecten van 6a Architects en Vincent van Duysen verbouwd tot een stoer loft appartement. Maar Ilse Crawford zou zichzelf niet zijn, als ze de interieur inrichting in de loop der tijd meerdere keren heeft aangepast en veranderd.

Multifunctionele kastenwand

De grote open ruimte in het loft appartement is slim en praktisch ingedeeld in vier zones, namelijk de keuken, de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer. De enige ruimte die als ‘apart’ beschouwd kan worden is de badkamer. Deze is namelijk door middel van een grote multifunctionele kastenwand over de gehele breedte van het appartement gescheiden van de open leefruimte met de woonkamer, slaapkamer en keuken. Die multifunctionele kastenwand bevat niet alleen heel veel opbergruimte, maar ook het toilet en een gedeelte van de keuken is daar onderdeel van.

bakstenen-muur-badkamer

zeliges-wastafel-badkamer

loft-badkamer-ilse-crawford

half-open-badkamer-slaapkamer

De badkamer is vrij ruim. Naast een modern vrijstaand bad, vind je er ook een aparte douche met een glazen deur en twee wastafels. Zowel de wastafels als de grote muur bij de douche, is betegeld met prachtige Marokkaanse Zeliges tegels.

Rode lijn in het interieur

Wat erg mooi is gedaan in het industrieel interieurontwerp, is dat er een duidelijke rode lijn aanwezig is door heel het appartement. Een rode lijn bestaande uit stoere bakstenen muren, betonnen balken aan het plafond en meerdere dikke ronde verticale steunpilaren. Deze details zijn door het hele appartement gecombineerd met een vintage houten vloer en grijs geschilderde kasten en plafond.

open-loft-karakter-ilse-crawford

Open inbouwkast over de gehele breedte

Aan de buitenmuur in de open leefruimte, waar ook geweldig grote raampartijen zijn, is over de gehele breedte van de ruimte grote op maat gemaakte open kasten gecreëerd. Er is zowel rekening gehouden met de ramen als de daaronder aanwezige radiatoren. In deze kasten vind je een mooie mix van kleurrijke boeken en verschillende losse spullen zoals vazen, lijsten, foto’s, prints, kunstwerken, noem maar op. Het is een soort mega pronkkast geworden, die van de woonkamer tot in de open keuken loopt.

open-kasten-op-maat-woonkamer

open-boekenkast-op-maat

Open indeling met keuken, woonkamer en slaapkamer

De keuken bestaat uit twee gedeeltes, een eiland en een kookgedeelte met onder andere het fornuis in de vaste kastenwand, die met strakke deuren afgesloten kan worden. Zowel het keukenblad, de voorkant van het eiland als de keuken achterwand, zijn volledig betegeld met diezelfde prachtige Marokkaanse zeliges tegels als in de badkamer.

keuken-afsluiten-inbouwkast-deuren

open-loft-indeling

Centraal in de open ruimte, naast de keuken, is de woonkamer ingericht. Daar is een vrolijke zithoek gecreëerd met een grasgroen vloerkleed, twee bijpassende groene kunststof stoelen, een comfortabele grijze bank en een grote vierkante poef.

roomdivider-kast-slaapkamer-woonkamer

loft-slaapkamer

Achter de bank is een open kast gemaakt, die tevens functioneert als roomdivider tussen de slaapkamer en de woonkamer. Op die manier is de slaapkamer tóch een beetje gescheiden van de leefruimte, terwijl de ruimtelijkheid van het appartement in tact blijft.

Bron: Themodernhouse.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Julia
    19 april 2017 at 14:52

    Onwijs tof ingericht. Het is alleen wel erg donker. De rommelige boeken zorgen weer voor een bepaald sfeertje.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.