Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Landelijk wonen


Heel veel mensen willen landelijk wonen. Het is vooral erg in trek bij stedelingen. Bij een telefonische enquête onder ruim 4000 inwoners van Utrecht, Maarssen, Den Bosch en Vught in 2000 bleek ongeveer 15% van de ondervragers verhuisplannen te hebben. En bijna 90% daarvan wilde landelijk wonen.

Er wordt vaak gedacht dat vooral ouderen en gezinnen met kinderen landelijk willen wonen. Ouderen hoeven niet langer rekening te houden met een werkplek, huishoudens met een hoger inkomen kunnen meer geld uitgeven aan woongenot en voor gezinnen met kinderen is landelijk wonen ideale situatie waar hun kinderen op kunnen groeien. Maar eigenlijk zou iedereen wel landelijk willen wonen.

Door het restrictieve ruimtelijke beleid is het ‘echte’ landelijk wonen, dus wonen op het platteland, echter erg beperkt. Woningbouw is alleen toegestaan binnen de zogenaamde rode contouren, die vrij strak getrokken worden.

Wat is landelijk wonen en wat maakt landelijk wonen zo populair?

Landelijk wonen kenmerkt zich door een natuurlijke, lommerrijke omgeving met fraaie vergezichten. Onderscheidend landelijk wonen in een hoogwaardige ambiance waarin rust, ruimte, luxe en privacy stijlvol harmoniëren. Rust, comfort, eenvoud en elegantie van het landelijk wonen vormen het perfecte tegenwicht voor de stress en spanningen van het moderne leven.

Semi landelijk wonen

Er was echter maar een klein deel van die mensen die ‘echt’ landelijk wilde wonen. Dus die echt naar het platteland wilden verhuizen. De grootste groep wilden eigenlijk veel liever landelijk wonen in of aan de rand van de stad, waar je de landelijke sfeer kan proeven, maar tegelijkertijd ook niet te ver wilt reizen om naar werk te gaan. Hierbij zou je kunnen denken aan woonmilieus met ’plattelandstrekjes’ in kleine stedelijke nederzettingen, suburbane kernen of aan de rand van grote steden.

Landelijk interieur

Landelijk interieur is je huis zodanig inrichten, zodat je de rust en sfeer van het platteland kunt ervaren. Dit bereik je door je huis zo in te richten dat je de rustieke woonstijl weet aan te brengen.

Het gebruik van de juiste kleuren en materialen vormen de basis van een landelijk interieur.
Er wordt veel gebruik gemaakt van veel hout, katoen en linnen en de kleuren gebroken wit en witgrijs worden vaak als de basiskleuren gebruikt. Natuurlijke materialen en kleuren voelen zich goed thuis.

In een landelijk interieur komen sferen als warmte en geborgenheid uitstekend tot hun recht. Hoe groot de woning ook is, met de charmante uitstraling van een landelijk interieur blijft het resultaat altijd een vriendelijk ogend droompaleisje.

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Landelijk wonen

1 Comment

  • Reply
    Tips om je interieur winterklaar te maken!
    5 november 2012 at 13:11

    […] belangrijke trend van de afgelopen jaren is het landelijk wonen. Het landelijk wonen kenmerkt zich door de keuze voor stoere en doorleefde materialen. Hout is dan ook veelgebruikt. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.