Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

L-vormig dakterras uit 'Het Blok'
Dakterras inspiratie Modern interieur

L-vormig dakterras uit ‘Het Blok’


Dit mooie dakterras kwam ik tegen in het TV programma ‘Het Blok’, maar dan de Australische versie. Je kent het wel, het programma van stelletjes die naast hun dagelijkse werkzaamheden een appartement verbouwen met een budget. Het TV programma komt daar ook oorspronkelijk vandaan. Eén van de stelletjes, Mike and Andrew, hebben een huis verbouwd met als hoogtepunt dit dakterras. Ik zou er blij mee zijn!

L-vormig dakterras uit 'Het Blok'

Wat ik erg bijzonder vind aan dit dakterras, is dat je de dakpannen en de schoorsteen van het huis kan zien. Het heeft hierdoor een soort van authentieke uitstraling. Een mooi contrast ten op zichte van de moderne inrichting van het dakterras zelf.

De l-vormige indeling maakt het ook bijzonder. Het is geen standaard rechthoekig dakterras die je al vaak genoeg ziet. De l-vorm geeft je een gevoel alsof het dakterras echt een ruimte is die je als kamer kan beschouwen.

Vlonder vloer en zithoek

De gehele vloer is bedekt met mooie strakke houten vlonders. En met deze vlonders zijn ook de op maat gemaakte vaste banken gemaakt, die samen een U-vorm vormen. Daarop zijn ook weer op maat gemaakte zachte kussens geplaatst. Op die manier is er een zithoek gecreëerd waar je met z’n allen gezellig bij elkaar kan zitten. Om een beetje kleur op het dakterras te brengen, zijn er extra kleurrijke kussentjes erbij gezet.

L-vormig dakterras uit 'Het Blok'

L-vormig dakterras uit 'Het Blok'

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.