Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

originele dubbele deuren slaapkamer
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Klein natuurlijk en sereen appartement van 55m2


Klein wonen is helemaal van nu. De hoge woningprijzen, vooral in het centrum van grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den haag en Utrecht, zorgen ervoor dat grotere appartementen voor veel starters niet betaalbaar zijn. Om tóch in de stad te kunnen wonen, besluiten velen om te kiezen voor een klein appartement. Appartementen met een woonoppervlakte van tussen 50 en 60m2. Vaak moet je bij de eerste bezichtiging door het interieur kunnen kijken, want kleine appartementen hebben absoluut de potentie om een klein paleisje te worden. Dit kleine appartement is daar een geweldig voorbeeld van!

klein natuurlijk en sereen appartement van 55m2

Klein wonen

Het kleine appartement is gelegen in het Zweedse Göteborg, op de bovenste verdieping van een appartementencomplex uit 1927. Het is slechts 55m2 groot, en zoals veel appartement van dit formaat, is het ingericht met een woonkamer, een badkamer, een keuken en een slaapkamer. De bewoners van dit appartement laten zien hoe ze het beste hebben gehaald uit de beperkte ruimte, waardoor ze er jarenlang met heel veel plezier hebben gewoond.

indeling klein appartement plattegrond

appartement groene gevel goteborg

Licht interieur

Je komt hier binnen in een ruime hal, waar je toegang hebt tot de badkamer, de aparte keuken aan de rechterkant, en de woonkamer aan de linkerkant. De enige slaapkamer van het appartement kan alleen middels de woonkamer bereikt worden. Deze twee ruimtes zijn van elkaar gescheiden middels prachtige originele dubbele deuren.

stringkast woonkamer

In deze hoek is gekozen voor de populaire witte Stringkast.

witte muren houten vloer

zwevende wandplank laag boven vloer

In deze hoek van de woonkamer is een stoere betonlook wandplank boven de vloer gemonteerd, waar verschillende lijsten op zijn geplaatst.

ronde salontafel woonkamer

De dubbele deuren zijn slechts een onderdeel van de originele details van dit appartement. Je treft hier nog veel meer mooie details aan, die goed bewaard zijn gebleven. Denk aan de originele raampartijen en een aantal mooie vaste kasten. De lichte houten vloer is wel nieuw, net als de nieuwe moderne keuken en de strak gestuukte muren. De meeste muren zijn wit geverfd, waardoor het appartement heerlijk licht is geworden. Voor de slaapkamer is er gekozen voor lichtgrijze muren, die voor een iets warmere uitstraling zorgen.

linnen tafeldoek

opgeschuurde houten deur

originele dubbele deuren slaapkamer

Ronde spiegel in de slaapkamer als wanddecoratie.

vaste garderobekast hal

vaste kast keuken

Hout en marmer

Zoals gezegd is de keuken ook nieuw. Een moderne strakke witte keuken, die afgewerkt is met kleine roestvrijstalen deurknoppen ene en carrara wit marmeren werkblad, die doorloopt naar een lage opstaande rand tegen strak gestuukte en wit geverfde keuken achterwand.

Het chique marmer komt ook terug op de verschillende vensterbanken in het interieur. Daarnaast speelt hout ook een belangrijke rol, wat op verschillende manieren een plekje heeft gekregen. Er is niet alleen gekozen voor een mooie lichte houten vloer, bepaalde deuren zijn bijvoorbeeld vervangen door stoere opgeschuurde houten deuren, de verschillende houten Wishbone chairs, verschillende houten planken, houten kapstokken, noem maar op. Deze details geven het interieur een serene en natuurlijke sfeer.

warme lichtgrijze muren slaapkamer

wit geverfde keuken achterwand

witte hanglamp slaapkamer

witte keuken marmeren werkblad lichte keuken

zwarte kledingrek slaapkamer

Zwarte kledingrek voor het ophangen van kledingstukken.

dubbele deuren naar slaapkamer

keuken vensterbank decoratie

lichte natuurlijke slaapkamer

Keukengerei ophangen kan erg stijlvol zijn!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.