Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken in mintgroen en petrol blauw
Keuken inspiratie Scandinavisch interieur

Keuken in mintgroen en petrol blauw


Mintgroene keukens zijn schaars, maar kunnen erg mooi zijn. Sterker nog, onze nieuwe keuken wordt ook mintgroen-achtig. En ook blauwe keukens kunnen super nice zijn. Maar een combinatie van deze twee kleuren zie je zelden. Eigenlijk zie je überhaupt nooit een keuken met kasten in twee of meerdere verschillende kleuren. Mocht het een keer voorkomen, dan is dat meer toeval dan een bewuste keuze. Wat dat betreft is de keuken hieronder een grote uitzondering!

Keuken in mintgroen en petrol blauw

Het is een keuken van een Scandinavisch appartement die een tijdje geleden te koop stond bij Stadshem. Een geweldig licht appartement met mooie details en een smaakvolle inrichting.

Vierkante witte tegels als keukenwand

Vanuit de woonkamer heb je middels een karakteristieke donkergrijze schuifdeur met gouden deurgreep toegang tot de keuken. Een ruime lichte woonkamer waar de originele lichte houten vloer gecombineerd is met strak afgewerkte witte wanden. De keukenwand is bijna tot aan het plafond betegeld met eenvoudige witte vierkante tegels. Deze minimalistische muur vormt een bijzondere combinatie met de kleine zwarte wandlampen en zwarte contactdozen.

Keuken in mintgroen en petrol blauw

Keuken in twee kleuren

Er is hier dus gekozen voor keukenkasten in twee verschillende kleuren, mintgroen en petrol blauw. Het is een l-opstelling met een lange zijde en een korte zijde. Aan de lange zijde vind je de mintgroene kasten die afgewerkt zijn met een marmeren keukenblad, terwijl de korte zijde ingericht is met de petrol blauwe kasten die afgewerkt zijn met een rvs keukenblad.

Ook de deurgrepen zijn voor beide kleuren verschillend. Voor de mintgroene kasten is er gekozen voor vintage bruine leren deurgrepen, terwijl de petrol blauwe kasten voorzien zijn van een combinatie van zilveren deurgrepen en chique vintage gouden deurknoppen. Deze laatste matchen mooi met de gouden stang, waar het keukengerei aan hangt.

Het keukenapparatuur is ook uitgevoerd in een andere kleur en materiaal, namelijk RVS. Dat geldt voor zowel het RVS fornuis, de afzuigkap als de combi magnetron.

Bij het raam is de eettafel geplaatst. Een ovalen vintage houten eettafel met vier groene eetkamerstoelen.

Keuken in mintgroen en petrol blauw

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Moderne Nederlandse design keukens | Inrichting-huis.com
    14 november 2016 at 16:58

    […] design keukens laten zien, voornamelijk Scandinavische design keukens van Scandinavische merken. Deze strakke keuken bijvoorbeeld waar mintgroen en petrol blauw zijn gecombineerd. En ook deze strakke witte keuken die afgewerkt is met gouden details en deze zwart witte keuken […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.