Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman
Binnenkijken Klassiek interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman


Wie is Niels Spierings?

Een creatieve jongeman uit de Brabantse klei, verzot op design en vintage, verslaafd aan reizen, gek op muziek en gelukkig met z’n leuke vriendin. Inmiddels heb ik het Brabantse land achter me gelaten en woon ik in Utrecht.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als planoloog bij een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en architectuur, gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

En je vrije dag?

In mijn vrije tijd bezoek ik festivals, drink ik een biertje met vrienden, luister ik muziek en struin ik de stad af op zoek naar – ja, naar wat eigenlijk? van alles en nog wat! Daarnaast vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te fotograferen, een hobby die ik het liefst combineer met reizen.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

De inrichting van mijn huis is ontzettend belangrijk voor me, het is een stukje van mezelf. Iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en waar ik veel voldoening uit haal. Ik sta wel eens rond te kijken in huis en denk dan ‘Niels, dat ziet er helemaal niet slecht uit’.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

Wit! Althans, dat is wat ik altijd te horen krijg. Wit en licht vormen wel de basis van mijn inrichting. Het is karakteristieke woning uit 1884, met hier en daar een rauw randje. Daar houd ik wel van. De inrichting zelf is vooral een mengelmoes van vintage (klassiekers) met Scandinavisch en Nederlands design.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?

Dat is een eenvoudige vraag. Mijn vintage fauteuil, een ontwerp van Kho Liang Ie. Zonder twijfel!

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Ik gluur graag stiekem bij anderen binnen, maar haal mijn inspiratie vooral uit woonbladen, blogs, Pinterest en woonwinkels. Verder ben ik vaste bezoeker van de Dutch Design Week en kom ik graag in de Toonkamer.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Strand West in Utrecht, gevestigd in één van de stadskastelen aan de Utrechtse Oudegracht. Daarnaast kom ik graag bij Emma B (eveneens Oudegracht), Bij den Dom (Domstraat) en Loods 5.

Jouw tip voor de lezer?

De inrichting van je huis is een oneindig proces, waarin je constant op zoek bent naar nieuwe dingen. Laat je daarbij niet afleiden door wat anderen vinden, maar vaar je eigen koers! Het is jouw huis, maak er iets unieks van.

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Karakteristieke woning uit 1884 van creatieve jongeman

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Gero
  7 april 2015 at 17:11

  Niels, kan je mij vertellen vanwaar die sofa komt? (3e foto)

  • Reply
   Niels
   10 april 2015 at 13:35

   Gero, de sofa is van Harvink, onder meer verkrijgbaar bij Bebop in Utrecht.

 • Reply
  Gero
  28 april 2015 at 19:21

  Thx!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.