Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Retro interieur ideeën


Op zoek naar Retro interieur ideeën? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je Retro interieur ideeën voor jouw huis. Bekijk de tips en mooie interieur foto’s en raak geïnspireerd.

Retro is een uitgesproken stijl. Een stijl die afkomstig is van de jaren 50, 60 en 70. Soms komen er zelfs invloeden van de jaren 80 in voor. Een echte retro interieur is meer dan je huis stijlen met invloeden uit die klassieke periode. Retro is ‘over de top’ – een beetje overdreven dus. Je houd ervan of je vind het helemaal niets.

Kleur en vorm ideeën voor Retro interieur

De meest voorkomende kleuren die gebruikt worden voor een Retro interieur zijn rood, geel, oranje, bruin en babyblauw. In een Retro interieur komen vormen met ronde hoeken vaak voor. Een goed voorbeeld is de mooie Retro koelkast van SMEG. Ook zijn de knoppen of hendels vaak in overdreven groot formaat. Knoppen van een retro radio bijvoorbeeld of de cijfers van een retro klok.

Retro interieur ideeën foto’s

Via onderstaande foto’s kan je wat Retro interieur ideeën opdoen voor je huis. Zoals je ziet, spelen kleur en vorm een belangrijke rol. Neem het niet al te serieur, speel er een beetje mee en probeer het gewoon uit.

Retro interieur ideeen

Retro interieur ideeen

Retro interieur ideeen

Retro interieur ideeen

Retro interieur ideeen

Retro interieur ideeen

1 Comment

  • Reply
    3 retrostijlen voor heren | Mannenstyle.nl
    25 juli 2015 at 18:51

    […] en felgekleurde decoratie op tafel laten je huis direct een sprong terug in de tijd maken. Retro interieurideeën kun je overal opdoen zoals online, vanuit oude foto’s van familie of je kijkt een avondje […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.