Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Interieur ideeën van voormalige garage
Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur Vintage interieur

Interieur ideeën van voormalige garage


Vandaag wil ik jullie weer inspireren met interieur ideeën van een huis dat oorspronkelijk geen woonbestemming was. Dit keer gaat het om een voormalige garage gelegen in Kopenhagen. Het is het huis van Pernille en Leif die daar samen met hun twee kinderen Rita en Kalle wonen. Voordat ze naar Kopenhagen verhuisden, woonde de familie in een klein dorpje buiten Kopenhagen genaamd Nørrebro. Maar ze hadden de droom om dichter bij de stad te wonen.

Leif, die net zijn eerste cafe had geopend in Kopenhagen was benieuwd of die mooie garage van twintig jaar geleden die een paar blokken van het cafe was gelegen nog bestond. Op een dag tijdens zijn lunchpauze glipte hij ertussendoor om dat uit te zoeken. Tot zijn verbazing bestond het nog. Je kon echter heel goed zien dat het gebouw sterk verouderd was. Een paar dagen later nam hij contact op met de eigenaar en het goede nieuws was dat de voormalige garage nog beschikbaar bleek te zijn. Yeah!

Interieur ideeën van voormalige garage

Interieur ideeën van voormalige garage

Via Mad & Bolig

De volgende stap was natuurlijk de verbouwing van de garage tot een bewoonbaar huis. In totaal was de woonoppervlakte 200m2 verdeeld over drie verdiepingen. Omdat het voorheen geen huis was, moest er heel veel gedaan worden. Er waren bijvoorbeeld geen keuken en badkamer aanwezig. Het moest bovendien verbouwd worden met respect voor het oorspronkelijk verhaal van de garage. Het stel kan bevestigen dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan.

Interieur indeling

Voordat er begonnen kon worden met de interieur inrichting, moest het huis ingedeeld worden. Ze besloten de keuken en de woonkamer op de eerste verdieping in te richten. Vanaf de keuken heb je dan gemakkelijk toegang tot het nieuwe zonnige terras, waar je lekker van de zon kan genieten. De begane grond, waar vroeger de auto’s stonden is een tuinkamer geworden met dakramen. En de badkamer, slaapkamer en kinderkamers vond je op de bovenste verdieping die door de jaren heen altijd leeg was geweest.

Industrieel vintage interieur

Het interieur van hun vorig huis was erg minimalistisch en met veel gebruik van zwart en staal. Voor het interieur van dit huis willen ze helemaal de andere kant op. Het was uitnodigend om het interieur in te richten in het oude Kopenhagen stijl. Het interieur moest een soort ziel bezitten en de geschiedenis weerspiegelen. Pernille en Leif wilden het gezellig maken met een industriële, vintage interieur stijl. Een mooie witte houten vloer vormt de basis, terwijl de rest van het interieur is ingericht met vintage en industriële meubels en heel veel kleurrijke accessoires. Door het gehele huis zie je prachtige stukken zoals mooie grote industriële lampen, ijzeren stoelen in pastelkleuren, super stoere kleurrijke bank, industriële krukken, een bruine leren vintage fauteuil, etc. Om het niet te ouderwets te maken, hebben ze geprobeerd wat moderne kunst te vinden en op te hangen.

Interieur ideeën van voormalige garage

Interieur ideeën van voormalige garage

Interieur ideeën van voormalige garage

Interieur ideeën van voormalige garage

Interieur ideeën van voormalige garage

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.