Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

In dit kleine Scandinavisch appartement vind je hele leuke knusse hoekjes!
Binnenkijken Scandinavisch interieur

In dit kleine Scandinavisch appartement vind je hele leuke knusse hoekjes!


In Göteborg, gelegen in midden in het het ‘gouden gedeelte’ in Linnéstaden, vind je dit super leuke appartement. Een weliswaar klein appartement met een woonoppervlakte van 54m2, maar wel één waar je direct op verliefd kunt worden bij je eerste bezichtiging. Het complex is gebouwd tussen 1887-1907. Daar wordt je al vanaf het trappenhuis, door de mooie details aan herinnerd. En die authentieke details tref je uiteraard ook aan binnen in het interieur. Kom maar snel binnenkijken!

witte scandinavische woonkamer

Scandinavisch licht en wit interieur

Vanuit de voordeur kom je binnen in een hele ruime hal. Een groot raam zorgt ervoor dat het heerlijk licht is, dat ook nog eens door de ruimte gereflecteerd wordt middels de witte vloer en de witte wanden. Je hebt hier bovendien ook nog eens te maken met een enorm hoog plafond van meer dan drie meter, waardoor het super ruimtelijk is. Naast een grote garderobekast met spiegeldeuren, hebben ze hier ook een piano geplaatst. Een witte piano, passend bij het witte Scandinavische interieur.

garderobekast spiegeldeuren

piano in hal

Je hebt vanuit de hal toegang tot de badkamer en de woonkamer. De badkamer is klein en eenvoudig, ingericht met een stoere betonlook marmoleum vloer en wanden die volledig betegeld zijn met kleine vierkante witte wandtegels.

mamerleum vloer badkamer

witte wandtegels badkamer

Ruimtelijkheid

Opvallend is de deur tussen de hal en de woonkamer verwijderd isd. De originele deurpost is wel bewaard gebleven, maar zonder deur dus. Hierdoor heeft het interieur een soort open indeling gekregen, die bevorderend is voor de ruimtelijkheid. Vanuit de hal heb je bijvoorbeeld ook uitzicht op de slaapkamer, en natuurlijk andersom. Dat verklaart ook waarom de grote garderobekast met spiegeldeuren op die positie is geplaatst.

barkruk bij wandplank

decoratieladder slaapkamer

Originele details

De witte muren en de wit geschilderde houten vloer tref je door het helemaal appartement aan. Het is een originele houten plankenvloer, die er al vanaf het begin ligt. Dit bewijst maar weer eens dat een houten vloer super duurzaam is, en altijd een goede keus is. Naast de houten vloer, vind je er nog veel meer originele details, zoals de rozetten aan het plafond, de sierlijsten, de hoge plinten, en in de slaapkamer vind je zelfs nog een authentieke Zweedse tegelkachel.

Leuke hoekjes

De leefruimte is de grootste ruimte van het appartement, waar verschillende leuke hoekjes zijn ingericht. Een knusse zithoek met een leuk vloerkleed, een stijlvolle bank, een gouden salontafel en een zwarte vloerlamp. Een botanisch hoekje met een houten bankje, waar leuke groene plantjes op zijn geplaatst, en een houten ladder waar hangplanten aan zijn gehangen. Een open keuken in een mooie landelijke stijl met een kleine eethoek. De styling past helemaal bij de huidige woontrends, zoals de collage aan de muur, en de stoere hanglamp die laag boven de eettafel hangt. En naast de keuken vind je ook nog een leuk hoekje met smalle wandplankjes, waar je op een leuke zwarte barkruk aan kunt zitten.

knusse zithoek

scandinavische woonkamer open keuken

witte landelijke keuken

zithoekje keuken

zwarte hanglamp boven eettafel

botanisch hoekje interieur

Stijlvolle slaapkamer

De slaapkamer bevindt zich in het rustige gedeelte, precies waar je een slaapkamer wilt hebben. De tegelkachel vormt weliswaar de blikvanger, maar je treft er nog véél meer mooie details aan. Het bed is stijlvol opgemaakt met lichte bedlinnen. Aan de strakke muur zijn twee chique gouden wandlampen gemonteerd. En er is een zithoekje gecreëerd met een vintage houten bankje, een vloerkleedje en een rieten opbergmand met linnen.

ikea bankje

knusse slaapkamer

lichte scandinavische slaapkamer

plattegrond klein appartement 54m2

rieten mand slaapkamer

schilderij boven bed

Bron: Entrancemakleri.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.