Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Rond tafelkleed
Woonaccessoires

In 3 stappen jouw grote ronde tafel beschermen met een rond tafelkleed


Je kent het misschien wel. Kleine plakkerige handjes die stiekempjes afgeveegd worden aan je prachtige ronde tafel. Of scharen en stiften die regelmatig met de verkeerde kant naar onderen op je tafelblad belanden.  Af en toe houd je je hart vast! Natuurlijk kunnen ook wij als volwassenen er wat van; een ongelukje zit namelijk zèlfs bij ons in een klein hoekje. Tip: bescherm je tafel met een rond tafelkleed.

Onder het motto  “beter voorkomen dan genezen” kun je een prachtige tafel eigenlijk niet vroeg genoeg beschermen. Voor ronde tafels is dit over het algemeen toch net iets lastiger. Zeker voor grote ronde tafels. Hoe pak je dit handig aan?

1.     Ontdek het juiste materiaal voor jou

Wanneer je op zoek gaat naar een tafelkleed wordt je al snel overspoeld door termen als gecoat tafellinnen, plastic tafelkleden en stoffen tafelkleden. Wat is wat? En nog belangrijker wat past bij jou?

Stoffen tafelkleed
Je kent de stoffen tafelkleden vast wel. Dit zijn o.a. de welbekende linnen of katoenen tafelkleden. Chique en stijlvol, maar over het algemeen niet zo geschikt voor “onhandige” eters. Vlekken in de stof krijg je er vaak zelfs in de wasmachine niet meer uit. Zonde natuurlijk! Zeker als je een snelle blik op het prijskaartje van deze tafelkleden werpt.

Gecoat tafellinnen
Speciaal voor deze knoeiers is het gecoat tafellinnen in het leven geroepen. Dit zijn luxe stoffen tafelkleden met een waterdichte en vlekwerende coating. Twee vliegen in één klap dus. Je tafel én je stoffen tafelkleed beschermd. Wel zo handig als je een lange tijd van je tafelkleed wilt genieten.

Rond tafelkleed

Plastic tafelkleed
Een plastic tafelkleed wordt ook wel tafelzeil genoemd. Zoals je vast kunt raden, zijn deze tafelkleden gemaakt van plastic. Over het algemeen ogen deze wat minder luxe, maar daar is de prijs dan ook naar. Hun werk doen ze wel! Je tafel wordt goed beschermd.

Rond tafelkleed

2.     Vind een rond tafelkleed dat past

De volgende logische stap naar een mooi rond tafelkleed op tafel: een passend tafelkleed vinden. Natuurlijk heb je de kant en klare tafelkleden die voorverpakt in de rekken van grote woonwinkelketens liggen. Hier zul je helaas alleen standaard maatjes aantreffen. Voor een op maat gemaakt rond tafelkleed moet je dus eigenlijk echt bij een tafelkleed specialist aankloppen. Gelukkig kan dat tegenwoordig gewoon online, bijvoorbeeld bij een tafelkleed shop als deze. Een rond tafelkleed wordt hier op maat gemaakt en zelfs standaard voor je afgewerkt met een biaisband. Je kunt je eigen tafelkleed maten kiezen, tot maar liefst 320×320. Zie je het al voor je? Een tafelkleed van meer dan 3 meter lang en 3 meter breed. Dat is een flinke lap stof!

Rond tafelkleed

3.     Sfeervol tafelen en genieten

Natuurlijk wil je dat je ronde tafelkleed niet alleen goed op je tafel past, maar ook mooi bij je interieur past. Je brengt immers stiekem heel wat uurtjes door aan tafel (I know I do). Dan kan je tafelkleed maar beter naar je smaak zijn. Een handige tip om extra lang van je tafelkleed te genieten is om een vrij neutraal tafelkleed te kiezen. Dit kan een rustige print zijn of een uni tafelkleed. Al zijn er tegenwoordig ook wel erg veel leuke, vrolijke prints, tafelkleden die echt opvallen. Bedenk wat jij leuk vind en ga ervoor. Niks moet, alles mag!

Met jouw perfect passend rond tafelkleed in huis kan het grote genieten pas echt gaan beginnen. Wie nog net een beetje extra uit wil pakken, zet een mooie bos bloemen op tafel of haalt zijn mooiste servies uit de kast. Sfeervol tafelen? Check!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.