Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

IKEA GJÖRA bed
Bedden Slaapkamer inspiratie

IKEA GJÖRA bed


Een bed uitkiezen vinden we heel lastig. Het liefst willen we zo’n eenvoudig mogelijk bed. Vandaar dat we ook gekozen hebben voor een boxspring, zonder hoofdbord en met eenvoudige kleine ronde houten poten. IKEA had in het verleden een heel mooi bed gehad. Een laag groen loft-achtig bed, maar die is helaas niet meer verkrijgbaar. Een ander mooi bed, die we laatst bij IKEA zagen, is het GJÖRA bed. Een super mooi bed met een stijlvol minimalistisch ontwerp. Wat mij betreft, is het GJÖRA bed op dit moment hét mooiste bed van IKEA. Wat vinden jullie?

IKEA GJÖRA bed

Multifunctioneel bed

Het GJÖRA bed van IKEA doet me denken aan een hemel bed. Het is echter geen hemelbed, want de bovenste stangen ontbreken. Het is een ontwerp van Zweedse ontwerpster Monika Mulder. Het oorspronkelijke idee achter het ontwerp was om de gebruiker toe te staan prachtig ontworpen stoffen of dekens als hoofdbord te gebruiken. De hoge stang aan het hoofdeinde van het bed maakt het gemakkelijk om de stoffen of dekens op te hangen en te verwisselen.

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

Hoodfbord, scheidingswand en kledingrek

Volgens de ontwerpster zou dit het perfecte antwoord zijn van de behoefte aan personalisatie die gebruikelijk is in het nieuwe tijdperk van thuisstyling. Terwijl ze aan het ontwerp werkte, realiseerde ze zich al snel dat de stang ook perfect zou zijn om kleding aan te hangen met kledinghangers. Je kunt het GJÖRA bed dus ook heel leuk als kledingrek in de slaapkamer gebruiken. Daarnaast zou je het zelfs als scheidingswand in kunnen zetten. Dat maakt het IKEA GJÖRA bed zo bijzonder. Ondanks het eenvoudig en minimalistisch ontwerp, is het bed tóch multifunctioneel.

Samen met het IKEA-team hebben ze besloten om het bed in onbehandeld hout te produceren. Je kunt dus zelf beslissen of je het bed wilt schilderen, beitsen of waxen, wat een andere mogelijkheid biedt voor creatief ingestelde mensen.

De zijkanten van dit bed zijn verstelbaar en dat maakt het mogelijk om matrassen van verschillende diktes te gebruiken. Het enige jammere aan het GJÖRA van IKEA, is dat het alleen verkrijgbaar is in de formaten 140x200cm en 160x200cm. Wij zouden minstens een breedte willen hebben van 180cm.

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

IKEA GJÖRA bed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    15x Hemelbed | Inrichting-huis.com
    11 februari 2020 at 07:00

    […] maar ze hebben wel twee bedden, die er heel erg op lijken. Het GJÖRA bed is daar één van. Het GJÖRA bed van IKEA is ontworpen door ontwerpster Monika Mulder. Een super mooie bedframe is gemaakt van massieve […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.