Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Bohemien dakterras
Dakterras inspiratie

Ideale dakterras van Athena Calderone


Dit geweldige dakterras is van Athena Calderone, een zogenaamde lifestyle designer, die samen met haar gezin in hartje Manhatten in New York woont. Athena is ervan bewust dat een buitenruimte in New York erg schaar is, en prijst zichzelf dan ook super gelukkig met haar dakterras.

Bohemien dakterras

Eettafel op dakterras

En wat voor een dakterras! Het is niet alleen groot, je hebt er bovendien ook een adembenemend uitzicht over de skyline van New York. Het is voor zowel haar zoontje als voor henzelf een heerlijke buitenruimte, waar je een frisse neus kunt halen. Een plek waar je haar gezien vaak kunt vinden, op een normale zonnige zomerdag of een bbq feestje met vrienden en familie.

Rustieke, relaxte en bohemien sfeer
Athena heeft een tuinier en een timmerman aangenomen om haar ideale dakterras te creëren. Maar voordat ze dit deed, heeft ze al helemaal zelf bedacht hoe ze het wilde hebben. Het moest een rustieke, relaxte en beetje een bohemien hippie sfeer hebben, die niet over de top ‘design’ zou zijn. De sfeer moest bovendien passen bij de unieke gevel van het gebouw, gekenmerkt door het roest-achtige cortonstaal.

Vaste bank op dakterras

Langs de randen van het dakterras zijn vaste banken gecreëerd met stoere houten planken en op maat gemaakte grijze kussens. Er is een gedeelte waar je lekker kunt loungen met kleurrijke bohemien kussens en er is een gedeelte waar je lekker aan tafel kunt eten. Achter de banken vind je vaste plantenbakken, die ook gemaakt zijn van hetzelfde hout.

Bohemien lounge op dakterras

Wat ook geweldig is, is de slingerverlichting. Deze hangen dwars boven het dakterras en geven het geheel een romantische gezellige sfeer.

Dakterras uitzicht

Dakterras verbouwen

Plantenpotten op dakterras

Slinger verlichting op dakterras

Bron: Refinery29.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.