Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Eenkamerappartement van hipster
Binnenkijken Landelijk interieur Modern interieur Vintage interieur

Eénkamerappartement van een hipster


Van een binnenkijker in een grote landelijke woning op het platteland, gaan we over op een klein stadsappartement in het centrum van Stockholm. Een éénkamerappartement met een woonoppervlakte van slechts 46m2. En hoe raar het misschien ook klikt, ik vind het net zo leuk om binnen te kijken in zo’n klein appartementje als in een grote uitgebreide villa. Vooral als het zo leuk en stijlvol is ingericht als deze.

Eenkamerappartement van hipster

Fiets in huis

Hip interieur

Eettafel op schragen en Eames stoelen

Het was het eerste koopappartement van een jongeman. In 2011 aangekocht en volledig naar eigen smaak en invulling gerenoveerd. Het appartement bevindt zich op de bovenste verdieping van een complex, waardoor je hier te maken hebt met het schuine dak en originele houten balken.

Grote dakramen
Omdat het een éénkamerappartement is, is zowel de woonkamer, slaapkamer en keuken ingericht in dezelfde open ruimte. Alleen de badkamer is een aparte ruimte.

In het woonkamer gedeelte zijn drie grote dakramen geplaatst, waardoor het hier wel altijd heerlijk licht is. Eén van die dakramen kan je op een bepaalde manier uitschuiven, zodat het lijkt alsof het een soort van Frans balkonnetje is.

Dakraam Frans balkon

Hip interieur

Het interieur is hip ingericht met moderne en stijlvolle meubels en accessoires, die passen bij een jonge hipster. In de slaapkamer vind je een groot bed met een diy bedwand van underlayment. Deze is volgeplakt met persoonlijke zwart witte foto’s. Links van het bed is een combinatie geplaatst van lage brede ladekasten en kleine open vakken. Hier worden kledingstukken en schoenen opgeborgen. Rechts van het bed vind je nog meer opbergruimte voor kleding in de vorm van open rekken en een diy kledingrek van koper.

Open rekken inloopkast

Open slaapkamer

Vintage ladekast

Ondanks de kleine ruimte is hier tóch gekozen voor een kleine eettafel op schragen met daaromheen vier witte Eames stoelen. Daarboven hangt een drietal koperen hanglampen.

Er zijn nog veel meer leuke ideeën te vinden in het interieur van dit kleine appartement. De tv meubel gemaakt van oude houten paletten bijvoorbeeld of de verschillende hippe speakers die door het hele appartement zijn opgehangen. Maar ook het Perzisch tapijt, de stringkast aan de wand, de posters boven de bank, de decoratieladder en zelfs de fiets bij de eettafel zijn stuk voor stuk van toegevoegde waarde voor de inrichting.

Hippe inrichting

Kleine moderne keuken

Koperen hanglampen

Open inrichting appartement

Bron: Aexanderwhite.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Luxe, strak en modern mannen appartement | Inrichting-huis.com
    26 augustus 2018 at 11:01

    […] Dat een echte mannen appartement heel mooi kan zijn, heb ik hier al eerder laten zien. Het éénkamerappartement van 46m2 bijvoorbeeld en ook het Project FJ House is natuurlijk een geweldig voorbeeld, die ontworpen is […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.