Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klussen

Huis inrichten? Welk gereedschap heb je nodig?


Het leukste van verhuizen is misschien wel het inrichten van je nieuwe huis. Weken, misschien wel maanden, ben je van te voren in gedachten al bezig met kleurencombinaties voor muren en vloeren en wat je voor raamdecoratie zal nemen. Als je een doe-het-zelver bent ben je misschien zelfs al een hele tijd in het huis aan het werk geweest. Dan weet je alles van accuschroevendraaiers, pluggen en schroeven.

51f0d72c33d16a1bccaff8d943db49cc

Jou hoeven we dan niets meer te vertellen. Anders is het wanneer je niet zo’n klusser bent. Wat zijn nou de meest onmisbare stukken hand- en/of machinaal gereedschap die we eigenlijk allemaal in huis moet hebben?

64b3f586c9d8f493d107fa065e4c023f

f8dc8df1468242aac09385622c43b817

Verlichting aansluiten en kleine aanpassingen
Op zich heb je bij het inrichten van je huis niet zoveel nodig. Maar je wilt natuurlijk wel een lampje ophangen of je ziet dat de toiletrolhouder niet goed vast zit. Zomaar twee kleine voorbeelden waarbij je niet zonder schroevendraaier kan. Een elektriciteitskabel vastzetten met een paar kabelzadeltjes of een spijkertje in wand om iets op te hangen? Zonder hamer gaat dat echt niet lukken. De hamer en de schroevendraaier zijn eigenlijk de twee belangrijkste stukken. Verder is het handig om er een kombinatietang, waterpomptang en wat schildersgereedschap erbij te hebben.

6528-1

Montage van zitmeubelen en kasten
Tijdens een verhuizing of wanneer je een nieuwe inrichting hebt gekocht worden grotere zitmeubels en kasten uit elkaar gehaald om ze gemakkelijker te kunnen vervoeren. In kasten zitten zoveel schroefjes dat wanneer je die allemaal met de hand moet aandraaien je aan het eind van het karwei je hand niet meer op kan lichten. Een accuschroevendraaier is dan ook geen overbodige luxe. Ook later altijd handig bij het plaatsen van een schutting of het maken van een plantenrek. Zwaardere dingen hang je aan schroeven of haken. Daar boor je het best een gaatje voor met accuboormachine. Wanneer je de juiste keuze maakt of combinatiegereedschappen koopt heb je, zoals je ziet, aan enkele stukken gereedschap genoeg.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.