Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

IKEA Kura bed
Kinderkamer inspiratie

Het IKEA Kura bed!


IKEA heeft super leuke kinderbedden. Het Kura bed is daar een heel mooi voorbeeld van, één van de populairste kinderbedden van IKEA. Het bijzondere van het Kura bed, is dat het ontworpen is om het op twee standen te kunnen gebruiken. Je kunt het als een hoogslaper gebruiken, maar je kunt het ook als een laag bed gebruiken. Hier hoef je het bed niet voor aan te passen. Het enige wat je moet doen is het bed omkeren. Daarnaast kan je het Kura bed nog op véél meer leuke manieren gebruiken. Daar wil ik vandaag de leukste inspiratie voorbeelden en hacks van laten zien!

IKEA Kura bed

Hemelbed

Het IKEA Kura bed kan je dus op twee manieren gebruiken. Als je het al een laag bed gebruikt, dan is het bed voorzien van een houten frame boven het bed. Je hebt als het ware een soort hemelbed voor de kinderkamer. En als het gaat om een hemelbed, dan zijn er natuurlijk heel veel leuke ideeën om die te decoreren. Je zou er bijvoorbeeld een mooie klamboe boven kunnen hangen!

IKEA Kura bed hemelbed

IKEA Kura bed hemelbed

IKEA Kura bed hemelbed

IKEA Kura bed hemelbed

IKEA Kura bed hemelbed

Hoogslaper

De meeste mensen gebruiken het IKEA Kura bed als hoogslaper. Het bed vind je aan de bovenkant, waardoor er onder het bed ruimte aanwezig is, die je op verschillende manieren kunt inrichten. Denk aan een werkplek, een speelhoek, een tent, een loungehoek, noem maar op. De kinderen zullen het geweldig vinden! Als het gaat om een kleine kinderkamer, waardoor er bijvoorbeeld niet genoeg plek is voor het plaatsen van een kledingkast, dan zou je ook een inbouwkast kunnen bouwen onder het bed. Bekijk een mooi voorbeeld hiervan in deze kinderkamer.

IKEA Kura bed hoogslaper

IKEA Kura bed hoogslaper

IKEA Kura bed hoogslaper

Stapelbed

Je kunt het IKEA Kura bed ook als stapelbed kunnen gebruiken. Erg leuk voor als er vriendjes of vriendinnetjes komen logeren. Je kunt er een extra bedframe voor bouwen, maar je kunt het ook eenvoudig houden door gewoon een matras op de vloer te plaatsen.

IKEA Kura bed stapelbed

IKEA Kura bed stapelbed

IKEA Kura bed stapelbed

IKEA Kura bed stapelbed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.