Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Schuifpui over hele breedte
Industrieel interieur Modern interieur Tuin inspiratie Vintage interieur

Gave binnentuin in een oud pakhuis


Allen Jack + Cottier Architects heeft in Sydney een heel bijzonder project gerealiseerd. Zij hebben namelijk een oud pakthuis omgetoverd tot een stoer woonhuis. Originele details zoals de industriele stalen balken, bakstenen muren en houten balken zijn bewaard gebleven, die ze gecombineerd hebben met een unieke interieur mix tussen modern, barok vintage en industrieel.

Centraal in de woning hebben ze een soort van grote witte grot gecreëerd, waar de slaapkamer en badkamer zijn ingericht. Maar de hoogtepunt is naar mijn mening tóch de gave binnentuin!

Gave binnentuin in een oud pakhuis

Schuifpui over de hele breedte

Oorspronkelijk was er geen tuin aanwezig aan het voormalige pakhuis. Door in de grote woonkamer een extra schuifpui over de gehele breedte te maken, en in het dak van het buitenste gedeelte openingen te creëren, hebben de architecten een binnentuin gemaakt. Een super stoere binnentuin, met de bakstenen muren als schutting. Zelfs de ramen zijn nog bewaard gebleven in de muren.

Schuifpui over hele breedte

Als vloer hebben ze gekozen voor mooie zwart wit grijze tegels met een grafisch geometrisch patroon. Naast mooie groene planten in potten, zijn er twee hangstoelen opgehangen aan de dikke stalen constructiebalken. Super tof!

Industriële details houten balken

Fotografie: Castlebeatty.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.