Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Eén keuken, twee stijlen van Deense interieurstylist
Keuken inspiratie Scandinavisch interieur

Eén keuken, twee stijlen van Deense interieurstylist


Soms ben je vastbesloten als het gaat om de keuze van de stijl in je keuken. Maar soms kan je ook ook twijfelen tussen meerdere keuzes. Eigenlijk heeft iedereen hier weleens mee te maken. Zelfs interieur professionals zoals Mette Helena Rasmussen, een bekende Deense interieurstylist uit Kopenhagen.

Mette was besluiteloos. Ze wist niet zeker of ze een complete witte keuken wilde hebben of een zwarte keuken met een meer gedurfde look. Daarom probeerde ze het allebei gewoon. Ik ben benieuwd welke je mooier vindt!

Eén keuken, twee stijlen van Deense interieurstylist

Eén keuken, twee stijlen van Deense interieurstylist

Eén keuken, twee stijlen van Deense interieurstylist

Beide varianten hebben een aantal overeenkomsten. De lichtgrijs geschilderde oude houten planken vloer bijvoorbeeld of de gouden deurgrepen en kraan. Met een aantal vrij simpele aanpassingen, heeft de interieurstylst twee looks gecreëerd. Verf speelt hierin een belangrijke rol.

Open kastenwand in de keuken
Aanvankelijk wilde Mette een grote kast plaatsen voor meer opbergmogelijkheden in de keuken. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor een grote op maat gemaakte open kastenwand. ‘Hoewel het veel meer tijd kost om het schoon te maken, is een open kast altijd wel een goed idee in de keuken. Het geeft meer sfeer en persoonlijkheid’

Underlayment keuken kastenwand

Open kastenwand keuken

Open kastenwand keuken

Witte keuken
In de witte keuken zijn de keukenkasten lichtblauw geschilderd, terwijl er gekozen is voor een witte keukenwand. Hieraan zijn bovendien een aantal schilderen en een klok opgehangen. De open kastenwand is onbewerkt gebleven, zodat al het wit gecompenseerd wordt met meer warmte. Als verlichting is er gekozen voor een drietal marmeren hanglampen boven het aanrecht.

Zwarte gedurfde keuken
In de ‘zwarte’ meer gedurfde look, is de keukenwand volledig zwart geschilderd. Om dit meer tot z’n recht te laten komen, is de muurdecoratie verwijderd. De open kastenwand is wit geworden, en de marmeren hanglampen zijn vervangen door papieren varianten.

Papieren hanglamp keuken

Gezellige eethoek
Beide varianten zijn ook voorzien van een gezellige eethoek, ingericht met een kleine ronde tafel en een zelf gemaakte vaste bank van geschilderde MDF platen. Het is een klepbank, die ook nog eens opslagmogelijkheden biedt. De witte variant is meer Scandinavisch, terwijl de zwarte variant een chique look heeft.

Gezellige eethoek

Gezellige eethoek

Bron: Insideout.com.au | Fotografie: Tia Borgsmidt | Styling: Mette Helena Rasmussen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Floor van Lunenburg
  11 september 2016 at 11:37

  Wat een prachtige kast voor in de keuken!
  Ik wil er een laten maken zoals deze in de woonkamer. Graag zou ik weten van welk hout deze is gemaakt. En hoe de verdeling van de vakken is.

  Hartelijke groet. Floor

 • Reply
  Leuke ideeën voor een kleine keuken metamorfose | Inrichting-huis.com
  11 april 2017 at 11:01

  […] vorig jaar heb ik jullie de keuken laten zien van Deense interieurstylist Mette Helena Rasmussen. Aanvankelijk wist ze niet wat ze precies met haar keuken wilde doen, en besloot daarom twee […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.