Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Donker marmer
Wooninspiratie

Donker marmer


Marmer vind ik super mooi. Ik heb hier dan ook heel veel interieurs laten zien, waar marmer gebruikt wordt. Maar wat ik tot nu toe vooral heb laten zien, is lichte witte marmer, Carrara marmer. Hoewel Carrara marmer super mooi is, zijn er natuurlijk ook andere marmersoorten die erg mooi zijn. Donker marmer vind ik bijvoorbeeld ook schitterend, waarvan de Nero Marquina één van de donkerste soorten zijn. Een zwarte marmersoort, die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van heldere witte aderen. Eigenlijk het omgekeerde van Carrara marmer, die juist gekenmerkt wordt door de zwartere aderen.

Donker marmer

Nero Marquina

Marmer heeft sowieso een hele luxe uitstraling. Dat geldt voor lichte marmer, maar dat geldt zelfs nog meer voor donker marmer. Net zoals met lichte marmer, is donker marmer ook heel goed te gebruiken voor verschillende doeleinden. Denk aan het keukenblad, de keuken achterwand, muren, wastafels, tafels, noem maar op. Daarnaast zou je Nero Marquina ook kunnen toepassen voor elementen waar je minder snel aan denkt, zoals het bekleden van de schouw of de trap.

Donker marmer

Een prachtige keuken met eiland, waar marmer gecombineerd wordt met hout.

En donker marmer kan je heel mooi combineren met andere kleuren en materialen. Het staat bijvoorbeeld prachtig bij goud en verschillende houtsoorten. Je kunt er ook hele mooie licht-donker contrasten mee creëren.

Geen waterstofperoxide gebruiken

Naast de uitstraling van donker marmer ten op zichte van licht marmer, is er nog een belangrijk verschil. Bij licht marmer wordt er nog wel eens geadviseerd om waterstofperoxide te gebruiken om het te reinigen, maar doe dit vooral niet bij donker marmer. Waterstofperoxide kan het marmer namelijk lichter maken. En dat wil je natuurlijk niet.

Donker marmer

Het donkere marmeren werkblad met het witte keuken achterwand vormen een mooi licht-donker contrast in deze chique keuken.

Donker marmer

Donker marmer

Voor deze badkamer is er gekozen voor een houten vloer en donkere marmeren wanden.

Donker marmer

Hier hebben ze een strakke witte keuken gecombineerd met een marmeren eiland.

Donker marmer

Donker marmer

Donker marmer

Donker marmer met goud, een gouden combinatie!

Donker marmer

Donker marmer

Donker marmer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.