Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

DIY tak kledingrek
Kinderkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie Wooninspiratie

DIY tak kledingrek


Hier hebben we al meerdere keren laten zien wat je allemaal kunt doen met takken in huis. Een trapleuning van takken bijvoorbeeld of een keukenstang van takken. En ook de haken van takken voor het ophangen van jassen is een super leuk idee. Vandaag wil ik laten zien dat je met een mooie dikke tak ook een kledingrek kunt maken. Een leuk en eenvoudig DIY projectje!

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

Een tak als kledingrek is weer eens wat anders dan een normale kledingrek of kledingroede van hout of steigerbuis. Omdat elke tak anders is, heb je bovendien een echte unieke kledingrek. Super leuk voor de slaapkamer of kinderkamer, maar als jassenrek in de hal is het ook een leuk idee.

Benodigdheden:
– Een mooie dikke stevige tak
– Zaag
– Schuurpapier
– Touw of ijzerdraad
– Haken

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

Stap 1
Zoals met veel DIY projecten met elementen die je niet in de winkel kunt kopen, is het zoeken naar een geschikte tak het meest uitdagende van het project. Ga op zoek naar een mooie dikke tak die stevig genoeg is om kleding aan te hangen.

Stap 2
Het is een wonder dat je een tak vindt waar je niks meer aan hoeft te doen. De tak kan bijvoorbeeld net iets te lang zijn voor jouw ruimte. Vandaar dat je een zaag nodig hebt om de tak naar de gewenste lengte te zagen. Met een schuurpapiertje schuur je de randen vervolgens netjes op. Indien gewenst zou je de tak ook nog met een likje verf naar een gewenste kleur schilderen.

Stap 3
Met touw of ijzerdraad hang je de tak aan het plafond. Dat kan je doen door het om de tak te wikkelen, maar je kunt bijvoorbeeld ook haken gebruiken die je in de tak schroeft. Deze hang je vervolgens aan haken aan het plafond. That’s it!

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere mogelijkheden voor het ophangen en bewerken van de tak. Hierboven zie je slechts één mogelijkheid. Bekijk de inspiratie foto’s en raak geinspireerd!

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

DIY tak kledingrek

Bron: Style-files.com | Roomed.nl | Clementinedrousse.fr | Fashion-landscape.com | Love-aesthetics.blogspot.nl | Cotemaison.fr | Apartmentherapy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Studentenkamer inrichten? 13x Tips! | Inrichting-huis.com
    1 november 2019 at 07:01

    […] Ben je een beetje handig? Dan zou je ook je eigen meubels kunnen maken. Het is leuk om te doen, én je kunt er enorm veel geld mee besparen. Wat wil je nog meer? Laat je inspireren door onderstaande DIY ideeën. De handleidingen krijg je er gratis bij! – DIY kapstok; – Underlayment bank; – DIY houten bedframe; – DIY tak kledingrek. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.