Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Creëer een luxe terras
Dakterras inspiratie

Creëer een luxe terras


Vandaag wil ik jullie een luxe terras laten zien, waarvan je meteen ziet dat het van iemand is die erg rijk is. Onbetaalbaar, maar wel érg mooi! En het uitzicht is ook nog eens adembenemend. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je een soortgelijke luxe sfeer kan creëren op jouw balkon of dakterras. Dit is juist het leuke ervan.

Creëer een luxe terras

1. De reling

Standaard balkon- of dakterrasrelings zijn van hout of staal. Door het een kleurtje te geven, zoals in dit geval ‘wit’, heeft het direct al een andere uitstraling.

2. Vloer

Heel veel mensen laten de vloer of de ondergrond op hun dakterras of balkon voor wat het is, beton. Maar juist een mooie vloer te leggen, kan je een bijzonder effect creëren. Een houten vlonder is erg populair. Maar zoals ze dat hier ook gedaan hebben, kan je het ook betegelen met mooie tegels.

Creëer een luxe terras

3. Loungeset

Om optimaal te kunnen genieten op je dakterras of balkon, heb je zitplekken nodig. Minimaal een stoel, maar een complete loungeset is ideaal. Een grote bank met zachte zitkussens, een tafeltje en eventueel nog een losse fauteuil.

4. Planten en bloemen

Je hoeft niet super veel planten of bloemen te zetten op je balkon of dakterras. Een beetje groen kan wel wonderen doen. En dit rijmt ook nog eens! 🙂

5. Muur

Op je balkon of dakterras heb je meestal een muur, waar de meeste mensen helemaal niks aan doen. Geloof het of niet, ook met deze muur kan je veel bereiken. Geef het een kleurtje of nog een stapje verder. Tegels misschien? Of je zou het ook mat kunnen stuken. Dit kan er super mooi uitzien!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.