Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Bostuin in Ede


Dit is een tuin van een niewbouwwoning, die zich bevindt in een bestaande wijk, waar de sfeer bepaald wordt door de vele bomen die er groeien.

De klant had een erg leuke wens, namelijk het realiseren van een bostuin. Hierbij moet je denken aan een tuin met gebruik van natuurlijke materialen, gezelligheid en verrassende elementen.

Tuin met opgehoogde prieel

Het prieel speelt een belangrijk rol in deze tuin. Deze is een beetje verhoogd, waardoor je daarvanuit een mooi uitzicht hebt over de tuin. In het prieelt is ook een schuurtje neergezet, die als doel heeft om bijvoorbeeld tuinmeubelen en tuingereedschap gemakkelijk op te bergen.

Langs het prieel is een pergola geplaatst die het grote terras doorloopt. De pergola knikt 4 meter voor het huis, waarna hij parallel verder loopt.

Het grote terras tegen de woning wordt aan het eind afgesloten door een beukenhaagje, wat over de breedte van de tuin loopt. Hierdoor lijkt de tuin breder dan hij in werkelijkheid is.

Het achterste gedeelte van de tuin is als wandelgedeelte ingericht. De paden zijn gemaakt van boomschors en slingeren tussen de beplanting door.

De aangebrachte beplanting gedijt uitstekend in deze bostuin. Er zijn veel bodembedekkers, hosta’s, siergrassen en varentjes toegepast. Deze planten versterken bovendien de identiteit van deze prachtige tuin.

Bostuin in Ede

Via Kuus Totaaltuinen | Totaaltuinen.nl

Bostuin in Ede

Bostuin in Ede

Bostuin in Ede

Bostuin in Ede

Bostuin in Ede

Bostuin in Ede

Bostuin in Ede

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.