Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen
Binnenkijken Modern interieur Scandinavisch interieur

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Niet iedereen heeft ermee te maken, maar mensen met kinderen weten hoe lastig het kan zijn om een kidsproof huis in te richten. Er zijn zoveel meer dingen waar je rekening mee moet houden als je kinderen in huis hebt. Dan speelt het praktische nog veel meer een rol dan een ‘normaal’ huis zonder kinderen. Dat weet ook Anne Cornut en haar man, die samen met hun vijf kinderen in een super leuk en vooral kindvriendelijk huis woont in Brussel. Ik stelde haar de bekende vragen. Lees je mee?

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Wie is Anne Cornut?
Ik ben een ambitieuze mama van vijf kinderen met een passie voor interieur en lifestyle.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk voltijds als key account manager en heb daarnaast ook een mamablog www.mamavanvijf.be.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik sta op om 6u30 en het volgende uur en half probeer ik zo goed en zo kwaad mogelijk mijn vijf kids van 5-8-8-9 en 10 klaar te krijgen om ze om 8u op school te kunnen afzetten. Afhankelijk van welke dag het is, is mijn werkdag gevuld met klantenbezoeken, meetings, opleidingen, mails wegwerken of netwerkevents. Ik probeer 2 keer per week voor 18 uur de kinderen van de nabewaking te halen om dan eens we thuis zijn het eten te maken, huiswerk na te kijken, het huishouden te doen en de kinderen op tijd in bed krijgen. Eens dat allemaal achter de rug is kruip ik achter mijn computer om aan mijn blog te werken.

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

En je vrije dag?
Die is meestal gevuld met activiteiten van de kinderen, boodschappen doen of uitstapjes/events waar ik word uitgenodigd voor mijn blog.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?
Interieur is een verlengde van wie ikzelf ben. Voor mij moet een interieur leven, ik ben minder fan van showroom interieurs. Aangezien ons huis met 5 kinderen vol leven zit past een kindvriendelijk, kleurrijk interieur helemaal bij ons. Ook hou ik van de used en authentieke look. Onze houten tafel bijvoorbeeld vond ik toevallig in een winkeltje in Antwerpen en ik vind dat hij alleen maar mooier word doordat hij zo intensief gebruikt wordt

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?
Een mix van kleur, design, vintage en ikea.

Wat is jouw favoriete plek in huis?
Onze tafel, ik kan hier evengoed alleen bij het genot van een lekkere koffie de krant lezen, op een zondagochtend brunchen met het hele gezin als intieme gesprekken hebben met een lekker glas wijn met mijn man.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?
Ik ben niet gehecht aan spullen. Ik kan perfect helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten. Maar als ik echt iets moet uitkiezen…dan kies ik voor mij collectie dekentjes. Zo iets simpels als een dekentje heeft de kracht om heel snel sfeer, warmte en gezelligheid te brengen. Of het nu op een winteravond voor tv op de bank is of op een zomeravond buiten op het terras.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?
Instagram, blogs, Pinterest en de vele online magazines die ik volg rond interieur

Wat is je favoriete woonwinkel?
Het zijn vooral de kleinere vintage winkeltjes die mijn hart hebben gestolen. Al moet ik ook zeggen dat de vele concept stores die je nu heel vaak tegenkomt voor mij ook vaak een ongelooflijke bron van inspiratie zijn

Jouw tip voor de lezer?
Omarm tijdelijkheid. Alles in één keer perfect krijgen is bijna onmogelijk. Maar het feit dat bv je keuken nog niet is wat je echt wou maakt wel dat je bijvoorbeeld des te creatiever kan zijn met de keukendeurtjes, waarom zou je ze niet allemaal schilderen in krijtbordverf bijvoorbeeld? En het is net deze tijdelijkheid dat zorgt dat je huis een ziel krijgt.

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

Binnenkijken bij een gezin met vijf kinderen

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.