Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Droomkeuken van chef René Redzepi
Keuken inspiratie Landelijk interieur

Bekende chef René Redzepi liet zijn droomkeuken bouwen


De keuken in het restaurant is het heilige terrein van professionele chef-koks. Maar voor Deense chef René Redzepi was het ook belangrijk om thuis een keuken te hebben die volledig aan zijn behoeftes kan voldoen. René Redzepi is een super bekende chef-kok en eigenaar van het tweesterrenrestaurant Noma in Christianshavn in Kopenhagen. Het Restaurant werd zelfs door ‘Restaurant Magazine’ vier keer verkozen als beste restaurant van de wereld. Je zou dus wel kunnen stellen dat hij weet wat een keuken een goede keuken maakt. Hij liet daarom zijn droomkeuken realiseren in zijn eigen huis.

Droomkeuken van chef René Redzepi

Droomkeuken van chef René Redzepi

Landelijke keuken

De Deense chef woont samen met zijn gezin in een prachtige landelijk woning. In zijn heerlijke ruime keuken tref je mooie details aan zoals de dikke rustieke houten balken aan het plafond en de houten steunpilaren. De mega grote originele open haard met opslagplaats voor het openhaardhout behoort ook tot één van de eyecatchers.

Eiken houten kasten

Samen met unieke keuken- en badkamerspecialist Garde Hvalsøe heeft René zijn droomkeuken uitgewerkt en gerealiseerd. Hij wilde een lange eiken houten keuken unit bij het raam van maar liefst 5.6 meter, bestaande uit drie lagen van grote brede ladekasten van 70 centimeter. In het stijlvolle werkblad blad zitten zowel de kookplaat als de bronzen wasbak en bijbehorende kraan verwerkt.

Droomkeuken van chef René Redzepi

Hiernaast is ook nog een groot keukeneiland geplaatst, met genoeg werkplek om het eten voor te bereiden, maar ook enorm veel opbergruimte in de vorm van dichte ladekasten en open planken.

De gehele ruimte is voorzien van een sfeervolle eiken houten vloer in een iets lichtere tint dan het hout van de keukenkasten.

Eettafel en mix van stoelen en bank

Naast de open haard vind je de grote eettafel. Een echte boomstam eettafel omringd met een mix van drie mooie eetkamerstoelen en een rustieke houten bank. Omdat goede verlichting erg belangrijk is in de keuken, zijn er naast de koperen hanglamp boven de eettafel, ook moderne zwarte spotjes gemonteerd aan het plafond boven de keukenkasten.

Ga naar de keuken inspiratie pagina voor nog véél meer mooie en inspirerende keukens!

Droomkeuken van chef René Redzepi

Droomkeuken van chef René Redzepi

Droomkeuken van chef René Redzepi

Bron: Gardehvalsoe.dk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.