Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Meubels Vintage interieur

10x Design retro meubels


Ben jij fan van retro interieurs, en ben jij op zoek naar mooie retro meubels waarmee jij jouw retro interieur compleet kan maken? Wij hebben de mooiste retro en vintage design meubels voor je op een rijtje gezet, die altijd een goed idee zijn – of je nou een retro, vintage, modern, industrieel of landelijk interieur hebt. We zijn benieuwd of er ook iets tussen zit die jij graag in jouw huis zou willen hebben. Let us know!

Een retro interieur omvat in feite meerdere decennia aan stijlen, en de term zelf wordt gebruikt om bijna alle interieurthema’s te beschrijven die worden beïnvloed door trends en stijlen uit het verleden. Hoewel deze definitie betekent dat zowat elk tijdperk als ‘retro’ kan worden beschouwd, wordt de term vaker gebruikt om de stijl uit de jaren’50, ’60 en ’70 te beschrijven. Als je verder teruggaat, ga je meer in de richting van vintage stijl, hoewel de twee stijlen elkaar vaak kunnen (en zullen) kruisen.

Een interieur in retrostijl kenmerkt zich veelal met een leuke, levendige sfeer, met felle kleuren, wilde ontwerpen en een algeheel gevoel voor flair. Denk aan de stoffen en texturen in de jaren ’60 en je zult meteen een idee krijgen van waar je interieur heen moet om de essentie van retrostijl echt vast te leggen. Omdat retrostijl zo’n gedurfde aanpak vereist, vereist het ook een bepaalde persoonlijkheid om het voor elkaar te krijgen.

Retro meubels hebben vaak een abstracte uitstraling, waarbij veel meubels een echte blikvanger kunnen zijn in wat voor ruimte dan ook. Ben jij op zoek naar mooie retro meubels voor jouw woonkamer of slaapkamer? Via Woppah hebben wij tien verschillende design retro meubels voor je op een rijtje gezet die in elk interieur en elke ruimte een goed idee zijn!

1. Artifort Pierre Paulin M-chair

De Groovy of M-chair is ontworpen door Pierre Paulin voor Artifort. Het is een prachtige tijdloze designerstoer waar nog steeds veel vraag naar is. De ontwerper werd in 1927 in Parijs geboren en studeerde begin jaren vijftig steenhouwen en boetseren aan de École Camondoin Paris. Hij is dan ook misschien het meest bekend door zijn samenwerking met Artifort. Pierre Paulin begon zijn onderzoek naar hoezen van stretchstof in 1958 en werkte samen met Artifort. De naadloze constructie van de hoezen uit één stuk was nooit eerder vertoond in de manier waarop de stoel is ontworpen.

retro meubels artifort pierre paulin m-chair

2. Vintage Deense dressoirs

Mid-century vintage Deense dressoirs, vaak gemaakt van teakhout, zijn al lang begeerd door zowel moderne meubelliefhebbers als antiekverzamelaars. Ze geven je het overzichtelijke gevoel en de focus op functie van Scandinavische moderne meubels, samen met het gevoel voor geschiedenis dat vintage en retro meubels met zich meebrengen. Je kunt ze bovendien op verschillende manieren gebruiken in huis. Zo kan je ze daadwerkelijk gebruiken als een dressoir, bijvoorbeeld achter de bank of in de eethoek. Maar vintage Deense dressoirs zijn ook erg populair als TV meubel in de woonkamer.

retro meubels vintage deense dressoirs

3. Hans J Wegner GE – 265 chair

Hieronder zien jullie de GE – 265 chair, ontworpen door de ongekroonde koning van het Deense design Hans J Wegner (1914 – 2007) in de jaren 60 en geproduceerd door Getama in 2003. Hans Wegner slaagde erin vakmanschap van het hoogste niveau te verenigen met sculpturaal en functioneel design – de top van Deens design.  De 265 chair ziet er niet alleen super mooi uit, maar biedt ook geweldige zitcomfort. Een aanrader voor elke zithoek, loungehoek of eethoek.

retro meubels hans wegner GE 265 chair

4. Cassina Maralunga bank

Als je op zoek bent naar designerbank in echte klassieke Italiaanse stijl, dan is de Cassina Maralunga bank een prachtige optie. Oorspronkelijk ontworpen in 1973, was het de eerste bank met verstelbare rugleuningen, waardoor een ooit statisch object nieuwe beweging en leven kreeg. Een cool oorsprongsverhaal in combinatie met royale kussens en doordacht comfort hebben ervoor gezorgd dat het een vaste favoriet blijft voor elke stijl woonkamer.

retro meubels Cassina Maralunga bank

5. Nuvolone bank

In 1970 ontwierp Rino Maturi voor ‘Mimo Leone & C.’ de ‘legendarische’ Nuvolone bank, die meteen het imagomodel voor het bedrijf werd, was zeer succesvol bij het publiek. Er zijn vormen die je niet mag vergeten. Er zijn banken die geboren zijn zonder de specifieke intentie om de tijd te tekenen, maar die onbewust een diepe indruk achterlaten. Daar is de Nuvolone absoluut een mooi voorbeeld van.

retro meubels Nuvolone bank

6. Vittorio Introini Saporiti lounge chair

Dit is de Vittorio Introini – Saporiti – lounge chair, onderdeel van de Proposals serie ontworpen door Vittorio Introini voor Saporiti. Deze set bestaat uit en stoel en een voetensteun. Dit model Chair P60 is rond 1962 ontworpen door Vittorio Introini voor de experimentele voorstellen voor de Saporiti Italia collectie – gemaakt van echt leer in een mooie roodbruine kleur en wordt geleverd met originele, zeldzame poef.

retro meubels Vittorio Introini Saporiti lounge chair

7. Ligne Roset Togo bank

De Ligne Roset Togo bank is een iconische bank ontworpen voor een gemakkelijke, zorgeloze manier van leven. Het was een bestseller sinds het begin van de jaren zeventig en pionierde met een nieuw type constructie van volledig schuim, waarover de iconische hoes wordt geschoven – tot op de dag van vandaag, met de hand genaaid door toegewijde ambachtslieden aan de voet van de Bugey-bergen in Frankrijk. Als je op Pinterest zoekt naar de Ligne Roset Togo bank, dan zie je hoe leuk het staat in verschillende interieurstijlen. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld in een super mooi Scandinavisch interieur.

retro meubels togo ligne roset bank

8. Knoll Tulip chair

De Tulip Chair is halverwege de jaren vijftig exclusief voor Knoll ontworpen door Eero Saarinen. Het maakt deel uit van de Pedestal-collectie van de ontwerper, waaronder de Tulip Armchair, Stool, Dining Table, Coffee Table en Side Table, die in 1958 werden voltooid. Het meest opvallende kenmerk van de Tulip Chair is de futuristische vorm. Het heeft een unieke fluit-achtige basis en een sculpturaal gevormde zitting van glasvezel die doet denken aan de bloem waarnaar het is vernoemd. Het is verkrijgbaar met een enkel gestoffeerd zitkussen of met een volledig gestoffeerde binnenschaal en zitkussen.

retro meubels knoll tulip-chair

9. Barcelona chair

Gemaakt door Ludwig Mies van der Rohe voor het Duitse paviljoen op de Barcelona Exposition 1929, heeft de Barcelona chair de pure compositorische structuur die nu de moderne architectuur belichaamt. Van het met de hand gepolijste roestvrijstalen of verchroomde frame tot de individuele leren vierkanten die zorgvuldig aan elkaar zijn gelast, elke Barcelona stoel is een eerbetoon aan traditioneel vakmanschap en nauwgezette aandacht voor detail.

retro meubels barcelona chair

10. Jielde tafellamp

Signal SI333 tafellamp van Jieldé is een iconische klassieker van Frans lichtdesign. Door de robuuste metalen structuur en verstelbare armgewrichten zijn Signal lampen perfect voor zowel thuis als op kantoor. Uitvinder Jean-Louis Domecq creëerde de eerste Jieldé lamp in 1950 voor zijn eigen atelier. De verbindingen van de lamp maakten een groot aantal verlichtingsposities mogelijk, waardoor ze perfect is voor de meest veeleisende werkomgevingen en voor huishoudelijk gebruik. Om zijn lamp te produceren, richtte Jean-Louis Domecq in 1953 Jieldé op en noemde het naar zijn initialen J, L en D. Alle Jieldé-lampen worden vervaardigd in Lyon, Frankrijk met dezelfde traditionele methoden, en elke lamp heeft een uniek serienummer.

retro meubels jielde tafellamp

Bekijk ook:
10x Retro meubel
Deze mooie badkamer heeft een retro look gekregen!
Deze mooie badkamer heeft een retro look gekregen!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.