Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

handige tips inrichten kleine inloopkast
Inloopkast inspiratie

6 Handige tips voor het inrichten van een kleine inloopkast


Dit is de inloopkast van Sarah Gibson, een lifestyle blogger die op haar blog Room for Tuesday blogt over interieur & styling, mode, eten en reizen. Zo liet ze haar bezoekers een kijkje nemen in haar inloopkast. Het is weliswaar een hele kleine en smalle inloopkast, maar het is er wel één. En ook een hele leuke en praktisch ingerichte inloopkast, die middels prachtige lichtgrijze paneel vouwdeuren gescheiden is van de slaapkamer.

paneel vouwdeuren inloopkast

handige tips inrichten kleine inloopkast

Dat de inloopkast praktisch ingericht moest worden was wel een vereiste, want samen met haar vriend woont ze in een super klein appartement met in totaal slechts twee kasten. Voor iedereen die ook te maken heeft met klein wonen en een kleine inloopkast wilt inrichten, heeft Sarah zes handige en nuttige tips. Je ziet ze hieronder.

Tip 1 – Opruimen

Stel jezelf de volgende vragen: Heb ik deze broek het afgelopen jaar gedragen? Pas ik deze jas nog wel? Heb ik echt vijf shirts nodig die op elkaar lijken? Als je antwoord ‘nee’ is, dan is het tijd om al deze kledingstukken in een doneer box te stoppen. Als je iemand bent die het moeilijk vindt om afscheid te nemen met je kleding, denk dan aan de vele extra ruimte die je ervoor terugkrijgt voor nieuwe kledingstukken!

Tip 2 – Investeer in kwalitatieve kledinghangers

Het klinkt een beetje raar, maar om ervoor te zorgen dat je kleding lang goed blijft is het aan te raden om ze op een goede manier op te hangen. Kwalitatieve kledinghangers motiveren je ook om je inloopkast georganiseerd te houden.

hangers inloopkast

Tip 3 – Gebruik een inloopkast systeem

Om je inloopkast goed te organiseren en in te richten is het belangrijk om een goed systeem te gebruiken. Bij de bouwmarkt zijn bijvoorbeeld de wandsystemen van Duraline verkrijgbaar, die vergelijkbaar zijn met die van Sarah. Met kledingroedes, planken, plankdrager, lades, etc. kan je een heel goed inloopkast systeem creëren, waardoor je uiteindelijk veel meer kleding goed op kunt bergen. Het Stolmen systeem van IKEA is bijvoorbeeld ook een erg goed en praktisch systeem.

Kleine inloopkast organiseren

Tip 4 – Organiseer kleding op ooghoogte

Je zou het kunnen vergelijken met de schappen in de supermarkt. Zorg ervoor dat kleding die je vaak draagt op ooghoogte hebt hangen of liggen. Als je er makkelijk bij kunt, zorgt het er ook voor dat je tijd bespaart. Een krukje of trapje bij of in de inloopkast is ook altijd handig, een extra tip die je krijgt bij deze vierde tip.

Inloopkast systeem

Tip 5 – Inloopkast inrichten per seizoen

Door je inloopkast in te richten per seizoen, kan je heel veel ruimte besparen. Dikke truien, coltruien en winterjassen heb je allemaal niet nodig in de zomer. Berg het daarom op in bijvoorbeeld opbergdozen en plaats het in de berging, kelder of onder je bed. Het geeft bovendien een extra goed gevoel als je alle kleding weer uit de dozen kunt halen als je ze nodig hebt. Alsof je in één keer heel veel nieuwe kleding krijgt!

Tip 6 – Maak je inloopkast schoon

Dit klinkt logisch, maar lang niet iedereen doet het!

Kleine smalle inloopkast

Bron: Roomfortuesday.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.