Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Lounge chair
Klassiek interieur Meubels Vintage interieur Wooninspiratie

5x Lounge chair


In onze nieuwe woning zouden we bij onze bank in de woonkamer ook een mooie lounge chair willen hebben. Een comfortabele stoel waar je heerlijk onderuit op kunt zitten. Naast dat het lekker moet zitten, is het ontwerp natuurlijk ook erg belangrijk. Dus ben ik maar eens rond gaan surfen om onze ideale lounge chair te vinden.

Ik heb er vijf gevonden die wij welk een plekje willen geven in onze nieuwe woonkamer. Ze zijn allemaal heel erg anders uit, maar elke stoel heeft haar eigen schoonheid. Welke lounge chair zou jij nemen?

Lounge chair

loungechair

Eames Lounge Chair

De populaire en wellicht de meest gewilde Eames Lounge Chair staat bovenaan onze lijst. Het is meteen ook de duurste stoel en hiermee de enige reden waarom we het niet zouden nemen. De Eames Lounge Chair is ontworpen door Charles en Ray Eames. Een stoel wat ooit bedoeld is als cadeau voor een vriend, maar uitgegroeid is tot een echte klassieker.

Eames lounge chair

Egg Chair

Een andere klassieker is de Egg Chair, ontworpen door Arne Jacobsen voor het Royal hotel in Kopenhagen. Deze lounge chair kenmerkt zich met een organische ei-vorm, waardoor zitcomfort gegarandeerd is.

Egg chair

&Tradition Fly fauteuil SC1

De Fly fautuil SC1 van &Tradition is misschien niet de bekendste in deze lijst, maar persoonlijk vind ik dit één van de mooiste lounge chairs. De houten onderstel met rondvormige poten geven de stoel een stijlvolle vintage look. Dit kan gecombineerd worden met verschillende kleuren comfortabele kussens. Heel nice!

&tradition fly fauteuil

Vlinderstoel

Deze lounge chair kent iedereen als de Vlinderstoel. Maar de officiele benaming van de stoel is OX Denmarq Trifolium. Een moeilijke naam, bedacht door ontwerper Dennis Marquart. Vooral de cognac leren zitting maakt deze stoel een eyecatcher voor elk huis.

vlinderstoel

Moooi Nut chair

De laatste lounge chair op deze lijst is de Moooi Nut chair, ontworpen dor Marcel Wanders. Zoals de ontwerper zegt, voelt deze stoel aslof je wordt omhelsd en beschermd door de mooiste parel in de zee.

Moooi nut lounge chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Prostoria Polygon Fauteuil | Inrichting-huis.com
    25 november 2015 at 11:00

    […] tijdje geleden had ik over vijf potentiële lounge chairs geschreven voor onze nieuwe woning. Maar misschien dat we met de Polygon Fauteuil een winnaar […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.