Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keukenapparatuur trends 2020
Keuken inspiratie

4x Keukenapparatuur trends 2020


Keukenapparatuur is een essentieel onderdeel van de keuken. Zonder keukenapparatuur heb je eigenlijk geen keuken. Sterker zelfs, keukenapparatuur wordt steeds belangrijker. Tegenwoordig wordt er geen genoegen meer genomen met zomaar een fornuis of zomaar een koelkast. Alle onderdelen moeten immers voldoen aan de behoeften en wensen van de moderne keukengebruiker. En terecht, want er gebeurt heel veel op het gebied van keukenapparatuur. Elk jaar komen er weer nieuwe dingen uit, die jouw keuken nóg gebruikersvriendelijker maken. We zijn pas op de helft van 2019, maar we kijken alvast vooruit op de keukenapparatuur trends voor 2020. Wat zou jij absoluut in jouw keuken willen hebben?

1. Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Tijdens het koken heb je altijd te maken met geur. Het kan heerlijk ruiken, maar tegelijkertijd wil je absoluut niet dat de lucht blijft hangen in de keuken of zelfs in de woonkamer. Daarom is een goedwerkend afzuigsysteem erg belangrijk. De meeste mensen hebben een ‘normale’ afzuigkap, die aan de keuken achterwand of aan het plafond zijn gemonteerd. Hoewel moderne afzuigkappen tegenwoordig vrij compact kunnen zijn en sommigen ook een mooi ontwerp hebben, blijft het een ding wat in de weg staat. Daar hebben ze wat op bedacht, namelijk de kookplaat met geïntegreerde afzuiging – dé keukentrend die je in 2020 absoluut steeds vaker terug gaat zien. Het grote voordeel is dat je meer ruimte hebt aan de keuken achterwand. Daarnaast ziet het er véél strakker en moderner uit. Onderstaande Siemens inductie is de innovatieve Siemens InductionAir.

Siemens InductionAir

2. Quooker

De afgelopen jaren hebben we gezien dat er heel veel mensen voor een Quooker gaan. Tegelijkertijd waren er ook heel veel mensen die twijfels hadden. Veiligheid speelde bijvoorbeeld een belangrijke rol. Daarnaast is een Quooker ook een stuk duurder dan een traditionele kraan. Maar als ze eenmaal van familie en vrienden horen dat het één van de beste investering is in hun keuken, zijn ze ook verkocht. Altijd toegang tot kokend water, zonder eerst minuten te hoeven wachten. Wie wilt dat niet? Daarom verwachten we dat deze keukentrend ook in 2020 door zal trekken.

Keukenapparatuur trends Quooker

3. Energiezuinige vaatwasser met wifi

Duurzaam is dé levenstrend voor de komende tijd. Steeds meer mensen gaan bewuster en zuiniger om met het milieu. Dat zien we ook terug als het gaat om de keuze voor de vaatwasser in de keuken. Vaatwassers verbruiken natuurlijk best wel veel stroom en water. Daarom wordt er vaker en vaker gekozen voor energiezuinige vaatwassers met energielabel A+++. Beter voor het milieu én je portemonnee. Logisch!
Onderstaande vaatwasser is van Siemens, de vaatwasser van de toekomst. Het is niet alleen super energiezuinig, met de Home Connect functie kun je de vaatwasser ook op afstand bedienen met je mobiel!

Energiezuinige vaatwasser met wifi

4. Keukenapparatuur met touchscreen

Bijna alle moderne apparatuur zijn tegenwoordig voorzien van een touchscreen. Dat geldt voor telefoons, tablets en laptops, radio en dashboards in auto’s. Deze trend gaan we ook steeds vaker terugzien in de keuken. Nu zie je al dat de meest geavanceerde koelkasten en ovens voorzien zijn van een touchscreen. In de komende jaren zal dat alleen maar toenemen. Het ziet er niet alleen super modern en strak uit, een touchscreen biedt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de handleiding te tonen. Het is dus ook erg handig!

Keukenapparatuur met touchscreen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Beste microgolfoven 2020 - Top 5 | Inrichting-huis.com
    16 januari 2020 at 07:01

    […] Bekijk ook: 4x Keukenapparatuur trends 2020 […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.