Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vitra-pacc-bureaustoel
Kantoorinrichting Stoelen

3x Designbureaustoel


Iedereen weet dat het belangrijk is om een goede ergonomische bureaustoel te hebben aan het bureau. Een bureaustoel die verstelbaar en draaibaar is en aan de onderkant van die handige wieltjes heeft. Desondanks gaan de meesten tóch voor een ‘normale’ eetkamerstoel voor aan de werkplek of thuiskantoor in huis. Dé reden hiervoor is natuurlijk omdat de eetkamerstoel een stuk leuker eruitziet dan zo’n lelijke zwarte bureaustoel, die je vaak op kantoor ziet. Vandaag wil ik drie mooie designbureaustoelen laten zien, die op z’n minst net zo mooi zijn als de eetkamerstoelen bij jou thuis.

Vitra Pacc bureaustoel

Als ik denk aan een designstoel, dan komen de ontwerpers Charles & Ray Eames het eerste in mij op. Iedereen kent de mooie iconische Eames stoelen. Maar niet iedereen weet dat het ontwerpersduo ook bureaustoelen heeft ontworpen. De Vitra Pacc bureaustoel is daar een heel mooi voorbeeld van. De Pacc bureaustoel is onderdeel van de Eames Plastic Chair collectie. Het is dus ook voorzien van de populaire zitschaal van gekleurd polypropyleen. Het verschil met de eetkamerstoel is het draaibare onderstel op wieltjes.

De Vitra Pacc bureaustoel is hier verkrijgbaar.

vitra-pacc-bureaustoel

vitra-pacc-bureaustoel-2

HAY About a Chair bureaustoel

Een andere designstoel die vooral de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen, is de HAY About a Chair. Deense ontwerper Hee Welling is de grote man achter de HAY About a Chair, gekenmerkt door een minimalistisch Scandinavisch ontwerp. Net als de eetkamerstoel variant, is ook de bureaustoel verkrijgbaar met en zonder armleuning. De bureaustoel variant heeft een draaibaar onderstel op wieltjes.

De Hay About a Chair bureaustoel is hier verkrijgbaar.

hay-about-a-chair-aac24-bureaustoel

hay-about-a-chair-aac24-bureaustoel

Kartell Maui bureaustoel

De Kartell Maui eetkamerstoel heeft een super eenvoudig ontwerp, die ontworpen is door Italiaanse otnwerper Vico Magistretti. Wat dat betreft ziet de bureaustoel vairant van de Kartell Maui er een stuk geavanceerder uit. Dit is voornamelijk te danken aan het mooie onderstel, die zich verspreid in vijf elegante verchroomde stalen spaken op handige wieltjes.

De Kartell Maui bureaustoel is hier verkrijgbaar.

kartell-maui-bureaustoel

kartell-maui-bureaustoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.