Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zweedse inrichting voor je huis
Binnenkijken Vintage interieur

Zweedse inrichting voor je huis


Rijkdom, IKEA, Henke Larsson, blauw en geel, ongerepte natuurgebieden en Stockholm. Ja, we hebben het over Zweden. Zweden is ook het land van de prachtige karakteristieke inrichtingen.

Zie ook de inrichting van onderstaand huis. De twee belangrijkste elementen van een Zweedse inrichting vormen vaak de basis van het huis, de vloer en de muren. Niet gek, het zijn immers ook de twee elementen die de grootste delen inpikken van de inrichting van je huis.
Er is hier gekozen voor een prachtige houten vloer in combinatie met witte muren die voor veel licht in het huis zorgen.

De rest van de inrichting van het huis wordt gevuld door een frivole mix van brocante en vintage meubels.

Zweedse inrichting voor je huis

Zweedse inrichting voor je huis

Zweedse inrichting voor je huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Claudia Wolswijk
  9 maart 2010 at 20:36

  Mooie witte muren vooral met witte hoogglans kast. Kun je mij vertellen welke verf je op de muren hebt gebruikt en op de kozijnen. Wij krijgen nl. en witte hoogglans keuken en wil graag witte muren maar weet niet welke kleur wit en merk enz.
  Misschien kan jij het me vertellen.

  Alvast bedankt voor je moeite.

  Mvg

  Claudia

 • Reply
  Inrichting-huis.com
  9 maart 2010 at 22:18

  Hoi Claudia,

  Deze website is puur om mensen te inspireren met mooie foto’s voor de inrichting van hun huis. We hebben verder dus geen idee wat voor verfsoort er gebruikt is.

  Wel hebben wij iets gevonden wat jou wellicht kan helpen om een keuze te maken:

  ‘Aannemers en schilders werken vaak graag met standaard witten, RAL 9010 en RAL 9001.

  Nu heeft 9010 een grijzige ondertoon. Dat maakt deze wittint ietwat grauw. 9001 is behoorlijk creme. Dat kan in sommige gevallen best mooi zijn, maar vaak is deze kleur wat te gelig. Ik adviseer deze kleuren dan ook zelden. Er zijn immers zoveel mooiere kleuren?

  5275 van Brink & Molijn. Dit is een prachtige offwhite tint, die gewoon als wit oogt, maar als je er een wit vel papier naast houdt, zie je dat het niet spierwit is. Verf met het kleurnummer van Brink & Molijn kun je gewoon laten mengen bij de verfwinkel. Deze kleur zou ik je dan ook beslist willen aanraden voor de kozijnen aan de buitenkant van de woning.

  Binnen zou ik deze kleur ook adviseren voor de deuren en de kozijnen. Persoonlijk zou ik de muren, waar de deuren in zitten, niet wit verven, maar een heel zacht kleurtje geven. Ik neem aan, dat er mooie paneeldeuren in komen/zitten en die komen in een hoogglans witte verf extra mooi tot hun recht als de wand erom heen een zachte kleur heeft.

  Ook wil ik je aanraden om voor de kozijnen, ramen en deuren – zowel binnen als buiten – hoogglans verf te kiezen. Men denkt vaak, dat een deur, die in hoogglans geverfd is, erg gaat spiegelen, maar dat is echt niet zo. Het straalt zoveel meer sfeer en luxe uit dan halfglans, zijdeglans, e.d.’

  Als ik jou was zou ik ook vooral bij een ‘doe het zelf’ zaak of misschien zelfs een verf specialist langs gaan. Deze kunnen je ongetwijfeld beter helpen om een keuze te maken.

  Heel veel succes in ieder geval!

  Mvg,

  Inrichting-huis.com

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.