Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Landelijk interieur

Ylva Skarp at home


ylva-skarp-blog

Graag wil ik met jullie het huis van Ylva Skarp delen. Ylva is een Zweedse kunstenares die kalligrafeert. Met deze kalligrafie kunst maakt zij de mooiste posters, schilderijen, kussens en keramiek. Ik verkoop Ylva’s werk in mijn shop, een aanwinst! Omdat ik gek ben van haar werk leek het me leuk even wat foto’s van haar eigen huis met jullie te delen

ylva-skarp-blog1

Lichte woonkamer

De woonkamer is mooi licht door de hele raampartij aan de zijkant van het huis. Om lengte te creëren heeft zij twee banken naast elkaar geplaatst. Pas zag ik op haar facebook pagina dat ze nu ook meerdere salontafels naast elkaar heeft geplaatst. De salontafel die ze op deze foto heeft staan is van een pallet zelf gemaakt. Stoer met grote wielen eronder.

Ylva-Skarp_blog

En toch kleurrijk

In bijna ieder Zweeds huis zit een ronde keramieke openhaard/kachel. Iedere kachel is vaak uniek door de tegels die erop gebruikt zijn. De kleur van de kachel in Ylva’s huis is een ouderwetse groen/gelige kleur die veel in de jaren 60 en 70 werd gebruikt. Hij toont een beetje retro maar past prima in het geheel. Het gele tafeltje en het gekleurde glaswerk haalt wat kleur op in het vrijwel neutrale huis.

Ylva-Skarp_ blog1

ylva-skarp-blog2

In het eet gedeelte zijn de muren donkergrijs geverfd, en tegenhanger van het vele wit in de woonkamer. Zoals je kan zien is ook haar kunst hier vertegenwoordigd aan de muur en op het kleed.

ylva-skarp-blog3

Naast de woonkamer is een verhoging gemaakt waar het slaapgedeelte is. Een paar lage muurtjes zetten dit af. Het toont door de laagte heel openlijk. Het witte dressoir is ook voorzien van eigen kunst. Ylva heeft met zwart hier een tekst zelf op geschreven. Gewaagd en apart!

ylva-skarp-blog6

Een landelijke zwart witte keuken met ook hier en daar een klein schilderij met ook weer eigen kunst. Vind jij het werk van Ylva Skarp ook prachtig? neem eens een kijkje in mijn shop Coos-je.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.