Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkamer ideeen van Sarah & Rasmus
Woonkamer inspiratie

Woonkamer ideeën van Sarah & Rasmus


Inmiddels weten we dat heel veel leuke woonkamer ideeën uit Denemarken komen. Dit keer komen ze weer uit Denemarken, van het stel Sarah & Rasmus. Sarah is 26 jaar, pottenbakker, lerares, fotograaf en ontwerpster. Ze heeft al heel lang een relatie met Rasmus, die 30 jaar, ook leraar, fotograaf en grafisch ontwerper is. Samen met hun zoontje Albert van acht maanden wonen ze in een prachtige woning in Nørrebro in Kopenhagen.

Woonkamer ideeen van Sarah & Rasmus

Via femina.dk

Woonkamer op zolder

De woonkamer lijkt op een hele grote zolder, maar het is de bovenste verdieping van hun tweelagen appartement. Wat een prachtige ruimte is dit! Het stel heeft hier wel het een en ander moeten doen. Het hoge plafond van hun woonkamer hebben ze bijvoorbeeld moeten renoveren. De authentieke balken zijn gerestaureerd en de schitterende dakramen hebben ze nieuw erin gezet. Wat eerst een donkere ruimt was, is door de dakramen nu een heerlijk lichte woonkamer geworden.

Er is nog wel een witte open trap aanwezig die leidt naar een kleine ruimte die als kantoortje wordt gebruikt, maar officieel wordt dit natuurlijk niet gerekend als derde verdieping. De aanwezigheid en openheid maakt de woonkamer wel nóg ruimtelijker.

Woonkamer inrichting kleuren

Sarah & Rasmus hebben bewust gekozen om de balken aan het plafond iets donkerder te schilderen, om een mooi contrast te creëren met de gebleekte houten vloer in hun woonkamer. Samen met de witte muren vormen ze een mooie basis. In verdere inrichting van hun woonkamer is vrij rustig gebleven. Opvallend is wel dat hier de kleur van 2013 wordt gebruikt als steunkleur. Emerald, de smaragd groene kleur zie je hier in deze woonkamer terug in de leuke eetstoelen, kussens en de superleuke gebreide poef van Donna Wilson.

Woonkamer ideeen van Sarah & Rasmus

Woonkamer ideeen van Sarah & Rasmus

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.