Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt
Klassiek interieur Woonkamer inspiratie

Woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt


Vandaag laat ik jullie meekijken in de mooie woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt, die samen met zijn gezin in een klassieke villa uit 1906 in Hellerup woont. Als voormalige modefotograaf en nu een van de beste portretfotograven van Denemarken werkt hij vooral met veel licht en schaduw. De bron van het leven, energie en vreugde. Daarom is licht ook een van de grootste kwaliteiten van zijn huis.

Woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt

Via Bo Bedre

Toen de fotograaf het huis voor de eerste keer zag, zag hij meteen de potentie erin. Hoewel de staat van bepaalde kamers niet al te best was, voelde hij wel een goede sfeer en energie. Hij besloot het huis daarom met respect voor de geschiedenis en stijl te herstellen.

Lichte woonkamer

De kern van het huis wordt gevormd door de grote open woonkamer en de aangrenzende keuken. Beide ruimtes werken goed als ontmoetingsplaats voor de familie.
Je merkt direct dat licht een erg belangrijke rol speelt in de woonkamer. Het is er heerlijk licht. Zelfs in de meest grijze dagen lijkt het zonnig. En op zonnige dagen zorgen de silhouetten en schaduwen op de muren en vloeren voor een speels effect.

Franne heeft bij de verbouwing gekozen om de bestaande lichte houten vloer te vervangen door een donkere eiken vloer, die het interieur benadrukt en samen met het donkere meubilair bijdraagt aan een meer dramatische look.

Voor de rest wilde hij rust en stilte in huis. Geen rare fratsen en versieringen, maar alleen eenvoudige oppervlakken. Het moest licht en minimaal zijn, zonder dat het steriel en koud is. De plafonds waren al versierd met mooie ornamenten, dus alles wat hij had toegevoegd, leek bijna te veel voor hem.

Gezellig en warm

Hij wist wel dat er geen twijfel was dat de woonkamer een openhaard moest hebben. Het symboliseert warmte en het thuisgevoel en doet denken aan zijn jeugd, toen zijn vader thuis voor de openhaard ging werken.

Woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt

In de inrichting van de woonkamer zijn er twee belangrijke blikvangers. De zes grote portretten van zijn kinderen op de muur achter de bank vormen er één van. Uiteraard gefotografeerd door Franne zelf. Het boekenkast behang genaamd ‘Genuine Fake Bookshelf’ van Deborah Bowness vormt de tweede blikvanger.

De overall sfeer van de woonkamer is rustig en ideaal om er heerlijk te ontspannen na een drukke dag op werk. Het is op die manier ingericht dat familie en vrienden zich er welkom voelen.

Woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt

Woonkamer van Deense fotograaf Franne Voigt

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Shenandoah
  16 januari 2014 at 12:20

  Hier hou ik van! Ik vind dat je echt altijd prachtige plekjes aan ons laat zien. Ik kan hier veel inspiratie en plezier uithalen.

  • Reply
   Manfung
   16 januari 2014 at 12:30

   Dankjewel voor je lieve reactie! Daar doe ik het voor 🙂
   Heb je zelf ook een eigen huisje? Of vind je het gewoon leuk om interieurs te bekijken?

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.