Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Anki Wijnen & haar woninginrichting


Wie is Anki Wijnen?

Een autonome, 30-jarige moeder van twee zoontjes. Ik werk graag, ben vrij ambitieus. Daarnaast zoek ik naar een weg om mijn creativiteit/artistieke energie in goede banen te leiden. Ik geloof in de maakbaarheid van het leven en in zelfregulering. (je hebt altijd een keuze. Niet in wat je overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat) Ik hou van (interieur)design, fotografie en sporten.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben schoolmaatschappelijk werkster op een middelbare school voor kinderen met gedragsproblemen en psychiatrische problematiek. Momenteel werk ik 24 uur, (heb ouderschapsverlof) normaal 32. Daarnaast ben ik zelfstandig artiest; ik treed op in dinershows en zing op allerlei soorten feestjes. Gemiddeld speel ik zo’n 1 a 2 avonden per week, ligt er een beetje aan hoe druk het is. En ik blog, op www.zilverblauw.nl

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ligt eraan naar welk ‘werk’ ik ga. Op school begin ik vroeg, om 08.00 en ben ik rond 17.30 weer thuis. Als ik speel, begin ik rond 18.30 en werk ik ongeveer tot 00.30. Soms combineer ik het, overdag op school en ’s avonds spelen. Maar dat deed ik vooral vroeger, voordat ik kinderen had. Toen kwamen dat soort werkdagen regelmatig voor.

Ik hou van werken met pubers, het is een van mijn passies. De pubertijd is een prachtige levensfase, waarin jongeren op veel gebieden een basis leggen voor de rest van hun leven. De jongeren waar ik mee werk, hebben vaak een heftig verleden. Ik hoop dat ik ze begrip kan bieden. En een veilige plek. Naast schoolmaatschappelijk werkster ben ik ook vertrouwenscontactpersoon. Ik vind het fijn dat ik werk doe wat zinnig is, ik hoop dat ik iets kan bijdragen.
In mijn werk als zelfstandig artiest ben ik terecht gekomen doordat ik vroeger veel in bandjes zat. Vooral punkbandjes; ik speelde basgitaar en zong. Ik wilde graag verder in de muziek en ben uiteindelijk via via in dit ‘circuit’ terecht gekomen.

En je vrije dag?
Op mijn vrije dag ben ik bij mijn kindjes. Mijn man werkt als grafisch vormgever vanuit huis, dus hij is meestal thuis om voor de kinderen te zorgen. Als ik vrij ben, vind ik het leuk om iets met mijn gezin te doen. En om foto’s te maken, ik fotografeer graag. Liefst een combinatie van die twee.

Wat betekent woninginrichting voor jou?

Mijn huis is de plek waar ik thuis ben, waar ik mezelf kan zijn. Ik zie een huis als een verlengstuk van je persoonlijkheid. Ons huis is een reflectie van wie we zijn. De meeste volwassenen nemen hun leven zo serieus. Alsof ze denken dat ze niet meer van felle kleuren of vrolijke ontwerpen mogen houden als ze eenmaal ‘groot’ zijn. Wat een flauwekul.
Ik vind bezig zijn met woninginrichting echt leuk, het is mijn hobby. Ik hou van mooie ontwerpen en goede vormgeving. Ik vind het fijn als een concept klopt, ook als dat niet mijn concept is. Mensen die bewust met hun stijl of smaak bezig zijn, zich durven te onderscheiden, inspireren me.

Hoe zou jij jouw woninginrichting omschrijven?

Licht, helder, speels, kleurrijk, met grafische accenten.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?
Eeeehhh… moeilijk. Ik ben aan veel dingen erg gehecht. Ik denk het plastic hert wat ik al had in mijn eerste huis en wat uit de voormalige DDR komt. Dat red ik, na mijn man, kinderen en dieren, als eerste mocht mijn huis in brand staan.

Waar haal jij inspiratie voor jouw woninginrichting?

Inspiratie is overal. Blogs, tijdschriften, winkels, maar ook in de mode en op straat vind ik inspiratie. Er is zoveel schoonheid.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Oxo in Den Bosch sluit het meest aan op wat ik mooi vind. Prachtige winkel, goed concept.
Mijn smaak is divers; ik vind het soms heerlijk om naar IKEA te gaan, maar sta ook watertandend in elke Kartell-flagshipstore.

Jouw tip voor de lezer?

Durf jezelf te zijn, in je leven en in je interieursmaak. Laat los wat anderen over je zouden kunnen denken. De meest gehoorde reactie van (vooral) vrouwen als ze ons huis binnenkomen is; ‘ohhh, dat zou ik ook wel willen, maar ik ben bang dat mijn man/partner/kinderen dat nooooit goed zouden vinden’. Onbewust vullen we heel veel voor anderen in. Probeer die vooronderstellingen eens los te laten en bewust te kijken naar wat je echt mooi vindt. Uiteindelijk ben je het gelukkigst op een plek die aansluit op wie je bent.

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

woninginrichting van Anki Wijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Kinderkamer op zolder | Inrichting-huis.com
    2 juni 2014 at 15:50

    […] het interview met Anki van de website Zilverblauw, hebben jullie een aantal foto’s van de kinderkamer van haar […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.