Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

witte-slaapkamer-open-kledingkast-en-werkplek
Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Witte slaapkamer met open kledingkast en werkplek


Vorig jaar had ik de mooie slaapkamer laten zien, waar een kledingkast is ingericht met het Algot systeem van IKEA. In plaats van de kast dicht te maken met deuren, hebben ze gordijnen voor de kast opgehangen. In de slaapkamer die je hieronder ziet hebben ze iets soortgelijks gedaan. Maar de kledingkast is ook het enige overeenkomst tussen deze twee slaapkamers. Deze is namelijk heel anders ingericht met andere kleuren, meubels en accessoires.

witte-slaapkamer-open-kledingkast-en-werkplek

stringkast-werkplek-slaapkamer

Witte muren en witte vloer

In de slaapkamer ligt een originele houten vloer die net als veel Scandinavische interieurs volledig wit is geschilderd. Dat geldt uiteraard ook voor het plafond en de muren. Ze hebben zelfs gekozen voor witte gordijnen voor de kledingkast.

Het is een grote kledingkast geworden die erg praktisch en overzichtelijk is ingericht. Naast open brede planken, zijn er ook handige ladekasten en vooral veel kledingroedes gemonteerd.

gordijnen-kledingkast

Hier hebben ze dus gekozen voor een grote kledingkast, die over de hele breedte van de muur loopt. De gordijnen kunnen ook opgehangen worden als je een kleinere kledingkast hebt, zoals in deze knusse slaapkamer.

Rustieke houten hoofdsteun kast

Direct naast de kledingkast is het bed geplaatst. Het is een boxspring bed, maar achter het bed hebben ze een speciale hoofdsteun laten maken. Een mooie hoofdsteun kast van stoere rustieke houten planken. Deze houten hoofdsteun kast bevat zowel links als rechts open vakken, die hier als worden gebruikt voor het opbergen van boeken. Ook is er ruimte op de kast voor kleine accessoires zoals een grote lijst, een plantje en een opbergbox.

rustieke-houten-hoofdsteun-kast

Het bed vormt samen met de gouden spiegel aan de muur naast de kledingkast en de vintage stoel in de hoek bij het raam het enige niet-witte in deze slaapkamer.

Aan de linkerkant van de kast is ook de witte Ranarp klemlamp gemonteerd. Deze klemlamp vormt samen met de twee grote slingerverlichtingen aan twee verschillende muren de verlichting van deze slaapkamer.

stoel-bij-raam-slaapkamer

De muur aan de linkerkant van het bed is een werkplek ingericht. Dit hebben ze gedaan met de populaire witte stringkasten, waar ook een bureau module in verwerkt is.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Eva Verlaan
  28 december 2017 at 21:01

  Heyy,
  Ik vind de witte stringkast echt GEWELDIG!
  Waar kan ik die kopen, weet je dat?
  Liefs,
  Eva

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.