Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

wit wonen
Binnenkijken

Wit wonen


wit wonen

Wit is de ideale basis voor ieder interieur. Wit is rustig, geeft licht, is puur en straalt zuiverheid uit. Alle kleuren komen mooi tot hun recht in een wit interieur. Maar wit kan ook kil en onvriendelijk ogen. Wanneer je graag een wit interieur wilt, is het een uitdaging om de juiste balans te vinden. Een wit interieur kan warm voelen, als je het goed aanpakt. Als jij ook graag een wit interieur wilt, waar begin je dan? Met onze ‘wit wonen tips’ helpen we je op weg:

  • Wit is een goede basis voor je inrichting, met name voor de wanden. Witte wanden zijn een perfecte achtergrond voor een schilderij of foto. Met een volledige wit interieur springt iedere kleur eruit! Begin dus met het schilderen van je wanden.
  • Kies off white in paats van spierwit. Puur wit heeft namelijk een blauwe ondertoon en oogt dus koel. Met een vleugje beetje geel of rood, maak je de ruimte net wat warmer en intiemer.
  • Door verschillende staaltjes wit bij elkaar te houden, kun je goed zien hoeveel verschillende soorten wit er eigenlijk zijn. Durf verschillende witten te combineren. Wanneer je voor één soort wit gaat, kan het wat vlak en saai ogen.
  • Bij wit wonen gaat de aandacht naar vorm en materiaal. Wit kent veel gradaties, denk aan verschillende texturen van stoffen, zoals zacht, glad, wollig of ruw. Iedere textuur geeft de kleur weer een ander uiterlijk. Combineer verschillende witte materialen. Bijvoorbeeld een hoogglans witte kast met een mat witte lamp. Een wollig wit kleed met een glad wit leren poef. Wanneer je met verschillende soorten wit speelt, creëer je diepte en spanning.
  • Een wit interieur hoeft niet helemaal wit zijn om een witte uitstraling te hebben. Door de wanden, meubels en accessoires wit te houden, komt een mooie houten vloer perfect tot zijn recht, zonder dominant te zijn.
  • Wil je wit wonen, maar heb je een gekleurde bank? Geen probleem, laat je bank het enige kleurelement in je interieur zijn. Koop wat witte kussens in verschillende stoffen, zodat het één geheel wordt.

Laat je verder inspireren door ons moodboard!

Nicole & Fleur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.