Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vintage woonkamer van Elodie
Klassiek interieur Vintage interieur Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

Vintage woonkamer van Elodie


Het leuke van het online opdoen van wooninspiratie en interieur ideeën, is dat het overal vandaan kan komen. Op die manier kunnen wij onze Nederlandse stijl met de rest van de wereld delen, en kunnen we ook geinspireerd raken van andere landen.

Jaren ’70 herenhuis

Vandaag kijken we binnen in de vintage woonkamer van Elodie. Zij woont in een super leuk ingericht appartement gelegen in het Franse Bordeaux. Het is eigenlijk een super schattige kleine typisch jaren ’70 herenhuis uit Bordeaux. Toen Elodie de woning had gekocht woonde ze nog bij haar ouders. Daarom kon ze alle tijd nemen die ze nodig had om de verbouwing en inrichting te realiseren.

Vintage woonkamer van Elodie

vintage-woonkamer-elodie-2

Vintage woonkamer van Elodie

Klassiek en vintage interieur

Volgens Elodie was de woning en interieur écht aan verbouwing toe. Dat geldt zowel voor de indeling als de interieur inrichting. Het grove werk heeft ze uitbesteed aan aannemers, maar de inrichting van het interieur heeft ze helemaal zelf gedaan. Elodie vindt het niet alleen super leuk om met haar interieur bezig te zijn, maar ze kan het ook echt heel goed. En dat is niet alleen te zien in haar vintage woonkamer, maar ook de hal, de badkamer, de keuken en de slaapkamer zien er super stijlvol uit.

De hal, de slaapkamer en de badkamer is ingericht met een klassieke stijl. Daar heeft ze gebruik gemaakt van donkeren kleuren en klassieke barok meubels en accessoires. Voor de woonkamer heeft Elodie echter gekozen voor een mooie vintage stijl.

Vintage woonkamer van Elodie

Vintage woonkamer inrichting

De basis is fris en licht. Om ervoor te zorgen dat het zonlicht ook door kon dringen tot de keuken en een tweede kamer, zijn de muren verwijderd. Het is dus een open keuken geworden, terwijl de muur tussen de woonkamer en de tweede kamer vervangen is door een stoere zwarte stalen kozijn met grote ramen.

Vintage woonkamer van Elodie

Vintage woonkamer van Elodie

De woonkamer zelf is ingericht met mooie vintage meubels en accessoires. Op een aantal klassiekers na, heeft Elodie alles gevonden op vlooienmarkten en vintage winkeltjes. Wat dat betreft is ze een echte koopjesjager. Maar waarom ook niet. Ze heeft een aantal prachtige stukken gevonden die ze voor een prikkie heeft gekocht. De mooiste vintage items vind ik de twee stoelen in typische vintage kleuren, de koeienvacht vintage ligfauteuil, en de stringkast aan de wand. De originele open haard behoort ook tot een van de toppers van de woonkamer, en past helemaal in de vintage decor stijl.

Bron: Stylemepretty.com | Fotografie: Julien Fernandez

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.