Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

Villa Vals


In het Zwitserse dorp Vals kan je genieten van een combinatie van ‘Dutch Design’ en ‘Swiss Quality’. Villa Vals is een bijzonder huis geïntegreerd in het landschap zonder de natuur aan te tasten. Net zo bijzonder als de buitenkant van de villa is het interieur. De luxe villa ademt extreme rust en biedt een adembenemend uitzicht op ongerepte natuur.

Het leuke is dat Villa Vals eigenlijk een hotel is. Villa Vals met een woonoppervlakte van 160m2 biedt plaats aan tien personen (maximaal twaalf indien met minimaal vier kleine kinderen) en is omgeven door een zonnige, grote tuin met veel privacy. Een grote glazen pui opent naar een terras (60 m2) en biedt een spectaculair uitzicht op groene weiden (sneeuwhellingen in de winter) en bergtoppen.

Villa Vals

Villa Vals

Villa Vals ontwerp

Villa Vals is ontworpen door Bjarne Mastenbroek en Christian Müller van de architectenbureaus SeARCH en CMA. Hun plan was om de villa totaal te integreren in het landschap om de ongerepte natuur geen geweld aan te doen. Daarom is de toegang tot de villa alleen mogelijk via een naburige houten Graubünder schuur, door een ondergrondse tunnel die door de bergwand loopt. Het gevelvlak van de woning is licht hellend geplaatst, waardoor het zicht op het berglandschap aan de overkant van de vallei wordt gedramatiseerd.

De in 2009 opgeleverde woning kwam tot stand in samenwerking met een groot aantal Nederlandse ontwerpers en bedrijven die Nederlands design produceren. Hun eigenzinnige ontwerpen passen goed in de ruimtelijke, industriële architectuur van de villa. Werk van onder anderen Hella Jongerius, Demakersvan, Scholten & Baijings, Marcel Wanders, Claudy Jongstra, Royal Tichelaar Makkum en Vitra Nederland is gebruikt. De ruimtelijke inrichting is een eclectische, maar evenwichtige mix van hedendaags Dutch Design. Een unieke combinatie van architectuur, interieur en styling.

Interieur

Het huis is vrijwel geheel ingericht met moderne ontwerpen van Nederlandse bodem, in samenwerking met een groot aantal Nederlandse ontwerpers en bedrijven die Nederlands ontwerpen produceren. Borden, bekers, vazen en lampen zijn van Hella Jongerius, banken, plaids en kussens van Scholten & Baijings. Er is glaswerk van Aldo Bakker, er staan lampen van Marcel Wanders en er liggen kleden van Claudy Jongstra. Studio JVM ontwierp de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Biologisch bedlinnen is van Cottonmatters. Ook t.e. (Thomas Eyck), Koninklijke Tichelaar Makkum, Vitra Nederland en Demakersvan leverden veel producten.

Villa Vals

Villa Vals

Villa Vals

Villa Vals

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.