Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin van een architect
Tuin inspiratie

Tuin van een architect


Deze mooie tuin heb ik gevonden bij Sunset.com. Een tuin precies gelegen tussen twee grote appartementen. Toen John France, een architect, naar dit huis verhuisde, was deze tuin niets meer dan een betonnen plaat. Zijn uitdaging was dan ook om een ontwerp te maken waar je kan relaxen, dineren, zonder echt gebruik te maken van grote hekken en schuttingen. Ik ben benieuwd wat jullie van de tuin vinden!

Tuin van een architect

Lopen, Loungen en eten

De tuin ontwerp is eigenlijk opgedeeld uit drie gedeeltes. Een loopgedeelte met gecomposeerd graniet en gravel als ondergrond met aan de zijkant een brede strook bloemen en planten, een gedeelte waar de grote eettafel staat, en tot slot nog een iets hoger loungegedeelte met een klein fonteintje. Hoewel er dus geen schuttingen of hekken zijn gebruikt, zijn de grenzen van deze gedeeltes wel heel goed zichtbaar. Hierdoor lijkt de tuin een beetje op een traditionele Japanse lunch box.

In plaats van elektrische zonneschermen heeft de architect zonnedoeken gebruikt die hij over bepaalde gedeeltes heeft gespannen. Een veel goedkoper alternatief!

Tuin van een architect

Tuin van een architect

Tuin van een architect

Tuin van een architect

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.