Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Tamar & haar woninginrichting


Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Doordeweeks staan wij altijd met z’n alle tegelijk op. Om de dag op een rustige manier te beginnen, dek ik dan de tafel. Zo kunnen de kinderen even rustig wakker worden in hun badjas, met een kopje thee en wat te eten. Ondertussen maak ik de boterhammen om mee te nemen. Vervolgens gaan we allemaal, vaak stuk voor stuk, de deur uit om pas aan het einde van de dag weer thuis te komen. Dan moet er gekookt worden! Na het eten help ik de kinderen nog even het huiswerk.

En je vrije dag?
Er moeten natuurlijk op mijn vrije dag allerlei huishoudelijke klusjes gebeuren, maar ik zorg er toch altijd wel voor dat ik ook even lekker kan rommelen in en om het huis. Ik maak ook altijd even wat tijd vrij, zodat ik mijn blog kan bijwerken en even te bladeren in een inspirerend woonblad.

Wat doe je het allerliefste?
Het rommelen in en om het huis. Ik vind het heerlijk om te stylen! Niet alleen ons huis, maar ook die van vriendinnen, die me soms vragen weer even langs te komen om het weer leuk te maken. Ik heb een liefde voor het maken van stillevens, om deze vervolgens te fotograferen/ Het zelf maken van woondecoraties vind ik ook erg leuk. Eigenlijk ben ik dagelijks wel even bezig om ons huis gezellig te maken en heb stiekem een droom ooit nog eens van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Heerlijk op rommelmarkten en kringloopwinkels struinen naar mooie schatten is ook altijd leuk!

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
In ons huis is veel wit, eigenlijk alles, behalve de muren. Ik houd ook erg van Franse en Scandinavische Brocante. Ondanks dat we opgroeiende kinderen hebben en huisdieren, zou ik niets anders willen dan wit. Dan was ik de bank wel wat vaker, want er moet wel geleefd worden in ons huis. Het is dan ook altijd wel wat rommelig.

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
De foto’s, de oude winkelkast, de wijzerplaatjes, de Mariabeelden, de luiken, mijn jarenlange verzameling aan servies en linnengoed,
oude bakblikken, emaille, al mijn klossen met kant… OHHHHHHHHH ik kan echt niet kiezen!!
Ik ben erg gehecht aan m’n mooie spulletjes, maar als het dan echt moet, toch de foto’s. Alles is namelijk vervangbaar, behalve foto’s.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Eigenlijk overal vandaan: van een mooi woonboek, van het internet, van leuke winkels, van mooie oude materialen, van de natuur, etc. Soms komt het ook gewoon op in mijn hoofd als ik met iets heel anders bezig ben. Dat moet ik dan ook het liefst meteen uitvoeren en anders opschrijven in mijn boekje, dat ik altijd bij me heb.

Jouw tip voor de lezer?
Ga voor kleuren waar jij je lekker bij voelt. Ik vind kleuren bij een ander heel mooi staan, maar ik voel me er niet prettig bij in ons huis.
Wees ook niet bang om spullen te combineren die jij mooi vind. Vaak krijg ik de vraag of iets wel mooi staat bij elkaar, maar door spullen neer te zetten die jij mooi vindt, of voor jouw een speciale betekenis hebben, creëer je je eigen stijl en dus jouw ’thuis’.
En het laatste, Durf! Gewoon doen! Als het niet bevalt, dan doe je het toch weer over.

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Tamar & haar woninginrichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Design lampen
    13 juli 2011 at 01:36

    Mooi artikel en vooral een mooi huis! Wow zeg, brocant is echt mooi. Ik vind het persoonlijk mooier dan dat moderne, heeft gewoon MEER sfeer.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.