Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Sandra van den Hark & de inrichting van haar huis


Wie is Sandra van den Hark?
29 jaar en alleen wonend in een oud huis uit 1924. Ik werk als projectmanager bij reclamebureau Doorrood concept + creatie (www.doorrood.com). Jaren geleden moest ik kiezen tussen de opleiding interieurarchitectuur of grafische vormgeving. Het is het laatste geworden. Ook een creatief beroep maar dan met een andere insteek. Nog steeds heb ik echter een passie voor alles wat te maken heeft met interieurs.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
’s Ochtends om 6:45 uur gaat de wekker. Een uurtje later rijd ik richting werk. Ik werk 5 dagen in de week, maar elke dag is anders. Vaak weet je ’s ochtends nog niet wat de dag zal brengen. Veel heeft te maken met de wensen van mijn klanten en de deadlines die daarmee samenhangen. Zijn de deadlines voor de dag gehaald, dan kan ik met een gerust hart naar huis.

En je vrije dag?
Vrije dagen vul ik heel wisselend in. De ene keer sta ik op de tennisbaan of lig in het park met vriendinnen als de zon schijnt. Andere keren ben ik aan het klussen in mijn huis, waar ik nog niet zo heel lang in woon, of ga ik winkelen en stappen.

Wat doe je het allerliefste?
Het allerliefste ga ik op reis om andere landen en culturen te ontdekken. Dit jaar ga ik naar Bolivia en Peru. Bij elke reis probeer ik ook wat leuks mee te nemen voor mijn interieur. Helaas moet ik naast het reizen blijven werken om dit te kunnen doen.

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
De inrichting van mijn huis is strak met een paar opvallende eye catchers. Bij strak denk je al gauw aan wit en niet praktisch, maar ik heb een behoorlijk kleurrijk huis. Zo staat er in de woonkamer bijvoorbeeld een rode egg chair van Arne Jacobsen en hangen er schilderijen van William Malucu. Daarnaast nemen vakantiefoto’s een belangrijke plaats in in huis. Een van de foto’s heb ik uit laten vergroten en af laten drukken op een doek van 1,5 bij 2 meter. Zo hangt er in huis altijd een vakantiegevoel.

Je mag een ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Dat zijn mijn 2 schilderen van William Malucu (Braziliaanse kunstschilder). Ik heb drie kwart jaar zwijmelend langs de galerie gefietst omdat ik de schilderijen heel graag wilde hebben, maar het geld er niet voor had. Het eerste wat ik kocht van mijn eerste salaris waren de schilderijen. Inmiddels is William Malucu een stuk bekender geworden en zou ik ze nu met winst kunnen verkopen. Maar dat nooit!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Dat is heel divers: woonwinkels en –magazines, – tv programma’s, maar ook huizen waar je naar binnenkijkt als je langsrijdt, huizen die op Funda staan en uiteraard alles wat ik tegenkom tijdens mijn reizen.

Jouw tip voor de lezer?
In veel huizen in Nederland zijn de muren wit en kaal. Betrek deze ook bij je interieur. Ga eens kijken bij galeries voor een mooie kunstwerk. Het hoeft niet duur te zijn, veel galeries hebben ook abonnementen waarmee je kunt sparen voor je kunstwerk. Nog te duur? Laat mooie foto’s afdrukken op canvasdoek en maak je eigen kunst.

Inrichting van het huis van Sandra

Inrichting van het huis van Sandra

Inrichting van het huis van Sandra

Inrichting van het huis van Sandra

Inrichting van het huis van Sandra

Inrichting van het huis van Sandra

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.