Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Ruimtelijke indeling van je tuin


Met onderstaand project van wil ik aangeven hoe belangrijk het is om een goed ontwerp te maken of te laten maken voor je tuin. Tuinontwerp Caspers heeft deze mooie tuin ingericht met een goede ruimtelijke indeling!

Ruimtelijke indeling van je tuin

Deze tuin ligt in Rotterdam. Het is een lange smalle kavel en door de hoge zijbeplanting had het een pijpela kunnen worden of een saaie ruimte maar dat is niet het geval, omdat de tuin in drieen is verdeeld. Zo zijn er 3 verschilende werelden ontstaan waardoor de tuin spannend is.

Er hadden echt 3 kamers kunnen ontstaan afgesloten van elkaar, maar dan was de diepte verloren met de lange zichtlijn in het midden verloren gegaan en dat zou jammer zijn. Door de heggen zo te snoeien dat ze schuin aflopen naar het midden blijft de zichtlijn in het midden open zodat er diepte en ruimtewerking blijft, terwijl je toch in elk deel een een sfeer hebt.

Ruimtelijke indeling van je tuin

Ruimtelijke indeling van je tuin

De eerste kamer is een gelaagde tuin. Een soort bos met twee etages. De kleine bomen en heesters vormen het dak, daaronder is een heel gevarieerde beplanting gekozen, met o.a. allerlei tulpen, maar ook met andere interessante vaste planten.

Ruimtelijke indeling van je tuin

De tweede kamer is een gazon, een open een plek met tuinstoelen en om te zonnen. Twee bomen maken dit tot een symmetrische rustige ruimte. De laatste kamer komt uit op een waterpartij die achter de tuin ligt en heeft links een vrij wilde beplanting met veel kleur en textuur, rechts is een pergola en een zitje van hout gemaakt.

Ruimtelijke indeling van je tuin

Tuinontwerp Caspers | www.tuinontwerp-caspers.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.