Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Landelijk interieur

Renata Michel & de inrichting van haar huis


Wie is Renata Michel?
Ik ben 41 jaar, getrouwd met Ron en samen hebben wij 1 dochter, Nina van 8 jaar. Wij wonen op een landgoedje en hebben 4 honden (3 kleine en 1 grote waakhond) en 5 paarden, mijn beroep is pedel (lees pe-del, ik leid ceremonies die horen bij academici die promoveren tot doctor, Professoren die inaugurele redes houden, studenten die hun bul krijgen. Ik loop dagelijks in een toga, en wordt veel gefotografeerd, sta in veel plakboeken.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Elke ochtend gaat om 6 uur de wekker, om 8.10 uur breng ik mijn dochter naar school. Als ik terug kom dan voer ik de paarden en zet ze in de wei en mest de stallen uit. Daarna doe ik het huishouden en ga naar mijn werk. Ik werk
normaal gesproken 4 dagen in de week van 12.00 tot 18.00 uur maar soms ook hele dagen, dit hangt af van het aantal promoties die er 2 of 3 keer per dag plaatsvinden.

En je vrije dag?
Ik heb heel weinig vrije tijd, ben altijd bezig, elke dag moeten de paarden verzorgd worden. Soms spreek ik met een vriendin af en dan bezoeken wij leuke woonwinkels. Inmiddels ben ik redelijk verwend en loop alleen nog warm
voor bijzondere objecten. Ik vind het ook heerlijk om als het werk gedaan is, met een woonblad en een kop thee op de bank te kruipen. Fietsen met mijn dochter of lekker rijden op mijn paard is ook reuze ontspannend.

Wat doe je het allerliefste?
Lekker luieren in de zon of paardrijden, maar huizen inrichten vind ik ook erg leuk om te doen, en natuurlijk is ons eigen huis mijn passie, het klinkt misschien raar, maar wij zijn echt verliefd op ons huis. Ik vind veel dingen leuk om te doen.

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
Ons huis is een mix van verschillende stijlen, landelijk (niet tuttig) gemengd met stoere elementen van sloophout en vrouwelijke elementen (ik ben verslaafd aan allerlei soorten harten het liefst van hout). Ons huis is overwegend wit met wat zwart en grijs tinten.

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Het schilderij van mijn overleden opa en oma, ik heb ook een antieke kast van hen en die zou ik ook graag mee nemen, dus dat wordt kiezen geblazen.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Ik lees alle woonbladen die er maar zijn, daar haal ik veel inspiratie uit, kijk graag naar de tv-makelaar en andere woonprogramma’s en ik geef mijn ogen altijd goed de kost als ik in andere huizen kom.

Jouw tip voor de lezer?
Het is belangrijk dat je huis als een warme deken aan voelt. Dat doe je door persoonlijke dingen toe te voegen aan het interieur. Wel vind ik dat je niet te veel accessoires moet neerzetten, dat oogt vaak rommelig. Less is more is mijn motto. Koop een paar grote objecten en vul dat aan met een paar leuke accessoires.

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Renata Michel & de inrichting van haar huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  ans en martin knaap
  24 april 2010 at 20:26

  Hoi allen

  we hebben met eigen ogen gezien hoe het huis van Renata Michel er uit ziet. Inderdaad sfeervol, warm en oog voor detail. Renata is ook al eens bij ons thuis geweest en heeft door een frisse kijk telkens weer leuke veranderingen aangebracht. Wij bevelen haar van harte aan en neem contact met haar op als je wat wilt veranderen. Je zult versteld staan wat zij in een inrichting kan veranderen zonder echt ingrijpende zaken.

 • Reply
  Hans en Henny Michel
  26 april 2010 at 00:01

  Via deze site willen wij (ouders) laten weten trots te zijn op de wijze waarop Renata en haar man Ron hun huisje hebben verbouwd en ingericht. Het ziet er fantastisch uit. Echt een plaatje. Zo gezellig en sfeervol. Renata heeft oog voor detail en gezelligheid en heeft reeds diverse mensen advies gegeven en geholpen door een aantal simpele veranderingen hun huis meer sfeervol te maken. Hun huisje is daar een goed voorbeeld van.

 • Reply
  Wilma en Harrie Meijer
  18 oktober 2010 at 17:04

  Super zoals Renata heeft geholpen ons nieuwe appartement een bijzondere, stoere en een erg gezellige inrichting te geven.

  Ook vooral veel dank aan Ron voor al zijn werk in ons huis en het ontwerpen van de prachtige salon- en bijzettafel.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.