Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Piet Boon


Piet Boon is een bekende Nederlands meubel- en interieurontwerper. Hij is begonnen als aannemer, maar Piet Boon heeft zich in de loop van de jaren ontwikkelt tot een spraakmakende en vooral veelzijdiger ontwerper. Samen met zijn vrouw Karin vormen zij een gouden combinatie. Zij brengt een vrouwelijk touch als creatief directeur en stylist en zorgt voor de puntjes op de i. De kracht van Piet boon ligt in het maken van een totaalconcept voor particulieren en ondernemingen zoals projectontwikkelaars, waarbij de liefde voor pure en eerlijke materialen erg herkenbaar zijn. Daarnaast ontwikkelt en ontwerpt Piet Boon Studio voor derden nieuwe producten. Piet Boon ontwerpt tevens huizen en zelfs complete wijken. In 2005 won Piet Boon de Zaanse Ondernemingsprijs, een jaarlijkse prijs die de KvK uitreikt aan een Zaanse ondernemer.

Piet Boon

Piet Boon in het buitenland

Na het succes in Nederland, was het vanzelfsprekend om over de grenzen te gaan. Milaan, Parijs, New York, Kopenhagen, New York… Jawel, ook in al deze grote steden is Piet Boon erg populair geworden. Het bekendheid in het buitenland is grotendeels te danken aan publicaties in internationale tijdschriften en boeken. Negen van de tien buitenlandse opdrachten die Piet Boon kreeg de ontwerper van mensen die zijn werk ergens hebben gezien of gelezen.

Piet Boon meubelen

Een van de belangrijkste uitgangspunten van de meubelen van Piet Boon is functionaliteit. “Form follows function”, aldus Piet Boon zelf. Dus functionaliteit staat voorop, waar het design en uiterlijk volgen. De meubelen van Piet boon zijn duurzaam en tijdloos.

Piet Boon

Piet Boon

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.