Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Park als tuin


Deze bijzondere tuin maakt onderdeel uit van een gezamenlijk tuinontwerp met drie woningen.

Drie buren wonen in een blok van drie huizen met ieder een tuin. Ieder heeft een eigen levenswijze en smaak. Maar omdat de individuele tuinen niet erg groot zijn, was onze wens er één geheel van te maken. En dus hebben ze hulp gevraagd aan Wilco van Boksebeld Tuin-ontwerpstudio en hovenier.

Park als tuin

Tuin met de buren

De erfgrenzen van deze tuin zijn zo smal en schuin, waardoor het beste is om organisch gebogen vormen te gebruiken. Min of meer vormloos, waarmee je de erfgrenzen negeert en daardoor ook minder opvallen. De tuin begint vanaf het huis van breed naar smal.

Met deze extreme afmetingen is het fijn als je samen met de buren aan de overgangen kan werken. Zo loopt de vijver van de één naar de andere tuin. Dat geeft de tuin meer ruimtelijkheid. Ook is er aan de rechterkant zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van een losse heestergroep als privacy scherm, in plaats van schutting of haag. Dat maakt de tuin minder opgesloten.

De bestrating is van twee kleuren gebakken klinkertjes, die min of meer in elkaar gedraaid zijn. Een mooi stukje vakwerk passend in deze stadstuin.

Aan de linkerkant staat een lelijke muur, om deze uit het zicht te nemen zijn schaduwdoeken verticaal gespannen.

Aan het eind van de tuin is nog een tuinkast getimmerd om toch nog wat tuinspullen op te kunnen ruimen. Deze is in dezelfde stijl gemaakt als de tuinschuur bij de buren (Tuin Karin)

Voor schaduw is een schaduwdoek opgehangen.

Park als tuin

Park als tuin

Park als tuin

Park als tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.