Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Papasan stoel
Balkon inspiratie Stoelen Tuin inspiratie

De Papasan stoel & Mamasan bank!


Toen wij op zoek waren naar een mooie loungestoel voor de tuin en op onze veranda, kwamen we een hele mooie rondvormige rotan stoel tegen. Ik heb ze weleens eerder gezien, maar ik wist niet dat het gaat om een Papasan stoel. Een Papasan stoel, ook wel bekend als de komstoel of de maanstoel, is een grote afgeronde komvormige stoel met een verstelbare hoek die vergelijkbaar is met die van een futon. De zitting van wordt ondersteund door een rechtopstaand frame. Voor het zitcomfort, is de stoel ook voorzien van een comfortabele zitkussen.

Papasan stoel

Ronde rotan stoel

De traditionele Papasan stoel wordt gemaakt van rotan, maar je ziet ook stevige rieten of houten varianten. Deze stoel past dus perfect in een bohemian of Ibiza tuin of interieur. Het is niet helemaal duidelijk wanneer de Papasan stoel is uitgevonden. Inboorlingen in de Filippijnen gebruikten het al eeuwen, voordat Amerikaanse soldaten het in de Tweede Wereldoorlog hadden ontdekt. Omdat deze soldaten zo onder de indruk van de kwaliteit, het comfort en het ontwerp van de Papasan stoelen waren, namen ze deze mee naar huis.

Papasan stoel

Papasan stoel

Papasan stoel

Papasan stoel

Papasan stoel

Papasan stoel

Tuin- en loungestoel

Tot op de dag van vandaag wordt de Papasan stoel nog steeds in huis en in de tuin of op het balkon gebruikt als een heerlijke loungestoel. Vanwege de redelijk grote diameter van 80 – 120cm, is de stoel bijvoorbeeld ideaal voor de leeshoek, maar je kunt het dus ook als een comfortabele loungestoel in de tuin gebruiken.

Mamasan bank

Naast de Papasanstoel, bestaat er ook een bankvariant, ook wel bekend als de Mamasan bank. Voordat het in de jaren ’50 in de Westerse wereld is geïntroduceerd, werd het vooral in Aziatische landen zoals Indonesië, Thailand en Japan gebruikt. Vanwege een vergelijkbaar ontwerp en het rotan, wordt de Mamasan stoel ook wel de dubbele Papasan stoel genoemd.

Mamasan bank

Mamasan bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.