Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Opbergideeën voor de kinderkamer
Kinderkamer inspiratie

Opbergideeën voor de kinderkamer


Je hebt de kamer van je kind met zorg ingericht, maar soms lijkt het wel alsof het er steeds voller wordt. Rondslingerend speelgoed, kleren, prentenboeken en viltstiften; waar moet je het allemaal laten? Gelukkig zijn er genoeg handige opbergoplossingen, die ook nog eens decoratief zijn!

Opbergboxen

Opbergbakken zijn eigenlijk een voor de hand liggende oplossing, maar je kunt er zoveel kanten mee op! Het grote voordeel van opbergboxen is dat ze ervoor zorgen dat je in een handomdraai kunt opruimen; het is alleen een kwestie van alle rondslingerende spullen erin gooien. Er zijn allerlei opbergsystemen verkrijgbaar, waar weer verschillende formaten bakken voor te koop zijn. Maar ook het opstapelen van een paar boxen in de hoek van de kinderkamer kan al een opgeruimd effect geven.

Opbergideeën voor de kinderkamer

Gordijntje aan het bed

Spullen opbergen onder het bed is ideaal; er is vaak veel ruimte en met die ruimte wordt anders toch niets gedaan. Je kunt spullen zo onder het bed schuiven, maar dat ziet er van een afstandje toch vaak wat slordig uit. Een oplossing kan zijn om speciale opbergboxen aan te schaffen voor onder het bed, maar als je een beetje handig bent kun je ook een gordijntje onder aan het bed hangen. Er kan dan zoveel rommel onder het bed geschoven worden als je wilt; door het gordijntje blijft het er netjes uit zien.

Schilderdoek

Een canvas schilderdoek is heel geschikt om sieraden of andere kleine spulletjes aan te hangen. Het idee is eenvoudig: je koopt een simpel wit canvas schilderdoek in het formaat dat je wilt. Vervolgens beschilder je het doek naar wens en ten slotte doe je er kleine spijkertjes in. Een schilderdoek kun je naar eigen smaak versieren, waardoor je het helemaal kunt laten aansluiten bij het interieur van de kinderkamer.

Opbergzakken

Platte opbergzakken met vakjes zijn erg praktisch als opbergoplossing, omdat ze weinig plaats innemen en je er toch veel spulletjes in kwijt kunt. Opbergzakken zijn er onder meer voor aan de (kast)deur en voor aan een kinderbedje. Wanneer je een jong kindje hebt, is zo´n laatste opbergzak bijvoorbeeld handig voor je kindjes´ knuffel en speen. Je vindt deze zakken onder meer bij Babywalz. Een leuk zelfmaak-idee is het maken van een opbergzak voor aan een (bureau)stoel. Hier kunnen bijvoorbeeld schriften en pennen in opgeborgen worden.

Clip boards

Misschien valt het niet helemaal onder ´opbergen`, maar een leuk idee is het wel: hang een paar clip boards aan de muur van de kinderkamer. Hier kun je afbeeldingen, tekeningen en foto´s in schuiven. Het grote voordeel van deze manier van decoreren, is dat je wat je ophangt zo vaak kunt veranderen als je wilt! Een andere leuke manier om tekeningen op te hangen, is met knijpers aan een touw, zoals in deze kinderkamer.

Opbergideeën voor de kinderkamer

Stang aan de muur

Een simpele stang aan de muur zorgt ook voor extra opbergmogelijkheden en neemt tegelijk weinig plaats in. Voor kleine prulletjes zijn er bakjes te koop die aan zo´n stang bevestigd kunnen worden, maar een stang is ook erg geschikt om kleertjes en handdoeken overheen te hangen. Iets wat minder voor de hand ligt, maar ook goed werkt: hang er boeken en tijdschriften overheen.

Verborgen in een meubelstuk

Bepaalde meubelstukken voor de kinderkamer hebben ´verborgen` opbergruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelgoedkist in de vorm van een bankje of een poef die van binnen hol is. Een heel goede manier om ruimte te besparen!

WC-rol ´garage´

Zin om even lekker te knutselen? Op deze website staat een geweldig idee om autootjes op te bergen: een ´garage` van wc-rolletjes. Spaar de komende weken al je wc-rolletjes op, plaats ze allemaal in een fruitkistje (tot het kistje helemaal gevuld is), versier het kistje eventueel nog een beetje en hang het geheel dan aan de muur. Ieder wc-rolletje is nu een vakje waar een speelgoedautootje in gezet kan worden. In plaats van autootjes kun je er natuurlijk ook andere kleine spulletjes in kwijt.

Glazen potjes

Perfect om op het bureau te zetten: gebruikte glazen potjes. Je hoeft er niets extra´s voor aan te schaffen (als je tenminste regelmatig eten in potjes koopt) en je kunt er echt van alles in stoppen: pennen, paperclips, kralen, lintjes, sieraden, schelpen enzovoort. Bovendien zijn glazen potten er in alle denkbare formaten. Je kunt de glazen potten gewoon ´kaal` gebruiken, maar ze ook versieren. Als je kind oud genoeg is, kan hij/zij dat ook zelf doen. Glazen potten versieren kan op talloze manieren, bijvoorbeeld door er gekleurde lintjes omheen te binden of door ze te beschilderen met speciale verf.

Meer kinderkamer-inspiratie opdoen? Kijk eens bij de categorie ´kinderkamer` op deze website.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Jacolien
  27 augustus 2014 at 21:23

  Bedankt voor de ideetjes

 • Reply
  Muurteksten
  15 september 2014 at 18:26

  Gave ideeën, ga ik zeker uitproberen

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.