Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Mooi wonen in een shabby wijk


Toen Tom Budding en zijn vriendin Julia Jeuvell besloten te verhuizen van Londen naar Parijs, hadden ze 2 keuzes voor hun nieuwe woning. Een klein appartementje in het hart van Parijs, of een ruimere woning in een buitenwijk.

In Londen woonden het stel in Hackney Wick, dat ook een soort van buitenwijk is. Dat is toen niet tegengevallen, bovendien vinden ze dat je een stad pas echt voelt, als je de toeristische centrum bent verlaten. Optie 2 dus!

Mooi wonen in een shabby wijk

Mooi wonen in een shabby wijk

Via New York Times

Van fabriek tot droomhuis

Na een paar maanden huizenjacht, waren ze een 2-kamer appartement tegengekomen in Marx Dormoy, een shabby wijk in het noorden van de 18e arrondissement. Het was niet zomaar een oude appartement. Het is een voormalig elektrisch kabelbedrijf, dat voor een lange tijd leeg heeft gestaan. In jaren 80 is het gebouw omgebouwd tot appartementen.

Het appartement van Tom en Julia bevindt zich op de 2e verdieping. De vorige eigenaars hebben 2 kleinere units gecombineerd tot een grotere woning. In totaal beschikt het nu over een woonoppervlakte van 1130m2. Het stel heeft €500.000 betaald voor het appartement, en daarnaast nog eens €50.000 neergelegd om het te verbouwen. In 3 maanden tijd hebben ze een nieuwe vloer, een nieuw plafond en een compleet vernieuwde keuken.

Interieur inrichting a la gallery

Tom en Julia werken beiden als beheerders van luxe kunstgaleries. Ze vinden het zo bijzonder, dat ze ook een interieur inrichting wilden creëren, die doet denken aan een gallery. Een interieur inrichting die wit en minimalistisch is dus.

Het lelijke verlaagde plafond hebben ze verwijderd en hebben het originele plafond helemaal wit geschilderd. Hierdoor wordt het door de hoogte niet alleen ruimtelijker, het ziet er met de balken er ook nog eens veel mooier uit.
Voor de vloer, opperde het stel voor beton met een 2-laags blauwgrijze verf, wat ook vaak wordt gebruikt in galeries.

De woonkamer, in het centrum van het appartement, is ingericht met een gebroken witte leren bankstel en 2 bijpassende stoelen van Gae Aulenti, een Italiaanse architect en interieurontwerper. Deze hebben ze gekocht op de vlooienmarkt voor €1000. De salontafel is helemaal zelfgemaakt met 4 grote pilaren van tijdschriften en daarop een gevonden glazen plaat.

Mooi wonen in een shabby wijk

Mooi wonen in een shabby wijk

Mooi wonen in een shabby wijk

Mooi wonen in een shabby wijk

Mooi wonen in een shabby wijk

Mooi wonen in een shabby wijk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.