Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Manon Garritsen & de inrichting van haar huis


Wie is Manon Garritsen?
Stedenbouwkundige, (mode)ontwerpster, getrouwd met Victor, moeder van Roy (2) en heel binnenkort van een tweede. Na 8 jaar als stedenbouwkundig ontwerper gewerkt te hebben was het voor mij tijd om alle inspiratie en de vele losse ideeën te vertalen in een nieuw label: manon (www.manongarritsen.com). De nieuwste collectie van het label manon bestaat uit A3 tassen en hoezen voor de iPhone, iPad en MacBook. Binnenkort wordt de kussencollectie uitgebreid met een ‘Rotterdam aan de Maas’-serie van vilt.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Omdat ik nog niet zo lang eigen baas ben, doe ik bijna alle werkzaamheden nog zelf: van ontwerp tot producenten zoeken, zelf producten naaien, naar het postkantoor fietsen etc. Mijn doel is wel om snel meer zaken te gaan uitbesteden, zodat er meer tijd overblijft voor het ontwerpen. Dat is toch het leukste. Er zijn nog zoveel ideeën die ik uit wil werken!

En je vrije dag?
Dat wisselt enorm; met mijn man en zoontje op pad, familie en vrienden bezoeken, in het huis en de tuin prutsen, de stad in, cappuccino drinken, lekker koken… Door mijn zoontje is het tempo wel omlaag gegaan wat me eigenlijk best goed bevalt. Ik kan erg genieten van het rondhangen in de dierentuin, rond het huis of speeltuin!

Wat doe je het allerliefste?
De levenstijl die ik nu leef vind ik héérlijk. De vrijheid om zelf te kunnen bepalen wat en wanneer te doen bevalt me erg goed. Maar het liefste ben ik veel buiten, de natuur in. Mijn man en ik hebben twee jaar in Nieuw Zeeland gewoond en soms verlang ik wel weer naar de lange wandelingen door het ongerepte landschap.

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
Ons interieur is een mengelmoes van oud en nieuw. Het huis is rond 1910 gebouwd en heeft geornamenteerde plafonds en glas in lood ramen wat meteen al een fijne sfeer geeft. Wij hebben niet echt een ‘stijl’ waar we aan vast proberen te houden. Eigenlijk is het een ratjetoe van nieuwe spullen en spullen van de kringloop of weggepikt bij onze ouders. We houden allebei van ruimte, maar we hebben moeite om de ruimtes een beetje leeg te houden!

Je mag een ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Mijn cappuccinokopje gekocht in een antiekzaakje! Alles wat ik in een kringloopwinkel gevonden heb, is door zijn onvervangbaarheid voor mij van veel grotere waarde dan al het andere.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Overal eigenlijk. Ik vind het heerlijk om rond te hangen in oude wijken van steden, naar musea te gaan en in mooie bladen te neuzen.

Jouw tip voor de lezer?
Richt je huis in zoals je hart je ingeeft. Maar heb geduld! Je kunt beter 3 jaar wachten tot je  dat ene echt mooie stoeltje hebt gevonden dan net niet blij te zijn met die dure designstoel die op dat moment in de mode is. Meng nieuw met oud. Gebruikte spullen  en spullen met een verhaal geven extra sfeer aan je interieur.

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Inrichting huis Manon Garritsen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.